4 tipy na kvetinové darčeky

Opora pre hyacinty
22.4.2021
Jarný stôl + obrúsky v tvare srdca
28.4.2021

Kupovať živé kvety, to je zakaždým taký malý sviatok. Ale kvety možno darovať tisícorakým spôsobom. Pokojne napríklad aj prostredníctvom krásne pomaľovaného hrnčeka alebo dokonca také, ktoré možno zjesť.

Do kvetinárstva chodím z duše rada. Rada dýcham vlhký vzduch a rada stojím v záplave kvetov a dávam si načas, aby som vybrala tie pravé pre človeka, na ktorého myslím. Kvety kupujem úplne každému, ale prirodzene sa niekedy hodí podať tú romantiku trošku prozaickejšie.

Potom sa spŕška kvetov môže preniesť na novú súpravu tanierov, na vankúšiky a dekorácie do bytu, na detské oblečenie, alebo na kabelku. Už dávno neplatí, že nemožno darovať kvetinu v kvetináči. Samozrejme záleží na vhodnej príležitosti. K narodeninám sa to skutočne nehodí, ale ak prídete prvýkrát na návštevu do nového bytu, pokojne so sebou vezmite vyzdobený kvetináč s bylinkami, ak viete, že pani domu rada varí. Celkom určite ju potešíte, zvlášť, keď ste bylinky sami vypestovali.

A tak sa rozhliadnite aj po našom e-shope, kde nájdete kvetín veľa - posteľnou bielizňou počnúc a novinkami do záhrady končiac. Pevne verím, že tie ohavné mrazy už máme za sebou a môžeme sa tešiť z veselej a jarnej nálady.


1 Prineste textilný darček  Toto je téma takmer nekonečná. Ak potrebujete romantický darček do bytu, obmedzia vás iba potreby obdarovaného. Ak viete odhadnúť jeho vkus, vyberte napríklad obliečky do spálne, uteráky s vyšívanými bordúrami alebo pekne naaranžujte dekoračný vankúš. Za stuhu zastrčte obľúbenú bonboniéru alebo krabičku s ďalším darčekovým nápadom.

2 Vlastnoručne vydekorujte kvetináč na vypestované bylinky  Pestujete bylinky? Potom viete, že napríklad nádchovník sa množí doslova pred očami. Práve prišiel čas boľavých nosov, takže túto odolnú bylinku venujte s prianím rýchleho uzdravenia.

3 Venujte kvetiny na každý deň  Pekným darčekom môže byť jedálenský servis, s ktorým každý stôl doslova rozkvitne. Dekór je navrhnutý tak, aby sa taniere vzájomne dopĺňali. Ešte jeden kvetinový nápad pridávam - upečte mini šišky a na stole ich dozdobte živými kvetmi. Rodinná oslava môže začať...

4 Vytvorte kvetinové pohostenie  K oslavám sa vždy hodí niečo dobré ku káve. Môže to byť jednoduchý vychladený dezert, ktorý prinesiete na stôl ozdobený neznámymi kvetmi. Ich tajomstvo spočíva v tom, že čiastočne vysušíte plátky ananásu vo forme na mafiny. Vzniknuté kvety sú krásne a hostia si ich môžu spokojne zjesť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *