Hrnček ako darček

Okenné textílie plus jarný dekór
1.3.2021
Jarné špenátové knedličky
5.3.2021

Kto by rád nedostal hrnček? Maľovaný sympatický, na kávu alebo na čaj, podľa toho, čo pije obdarovaný najradšej. Keď máte niekoho radi, chcete mu dať darček, ktorý bude brať do rúk čo najčastejšie…

Hrnček je takým milým darčekom. Potešíte aj v tom prípade, že už je v domácnosti hrnčekov nadpočet. Výber dekórov a tvarov je veľký, tak vás určite niektorý zláka. Aj u nás si vyberiete. Niektoré hrnčeky sa predávajú v páre, tak zostane aj pre vás. Ak nechcete prísť na návštevu s veľkým pugetom, hodí sa do hrnčeka naaranžovať malú kytičku. Môže to byť čokoľvek. Malá sadenička, ktorú ste vypestovali, mini izbové z kvetinárstva, bylinky, ktoré sa ešte len rozrastú. V každom prípade pridajte trochu parády okolo, aby bol darček čo najkrajší.

ČO TREBA ZASADIŤ A ČIM DOZDOBIŤ

Hodia sa určite všetky kvietky, ktoré sa do vybraného hrnčeka zmestia. Pokojne si ho vezmite so sebou do kvetinárstva a kvetinku si zmerajte. Ak budete presádzať svoje rastlinky, potom je najdôležitejšie zohnať si tak malý kvetináčik, ktorý pôjde vložiť do hrnčeka. Odporúčam ten najtenší z umelej hmoty, ideálne tenkostenný kvetináč určený na sadeničky. Celkom si pripravte:

  • väčší hrnček na čaj alebo kávu
  • cibuľky modríc alebo mini narcisov, malú kolopejku, sadeničku kávy
  • na dozdobenie umelý mach, zafarbené prútiky, lyko
  • darčekové ceduľky
  • dekoračné stuhy

ZĽAVA DOPRAVA

Miniatúrnu kalanchoe (kolopejku) kúpite v maličkých kvetináčoch, do pekného hrnčeka padnú ako uliate. Teraz je ich čas, takže ich zakúpite všade a vo všetkých možných farbách. Dlho kvitnú a v domácich podmienkach sa ľahko rozrastajú. Rastlinku som vložila do hrnčeka, ale pretože pod ňou presvitala zemina, zmotala som z prameňa lyka malý venček, ktorý pôsobí ako manžetka. Pod listy môžete dať tiež volánik z pokrčeného papiera. K darčeku pripojte vyseknutú ceduľku s iniciálami obdarovaného a pripíšte na ňu odkaz.

Z cibuliek modríc oddeľte časť, ktorá sa do hrnčeka nezmestí. Zostávajúce cibule vložte do malého plastového kvetináčika, jemne doplňte zeminou a vložte do hrnčeka. Pretože kvetináč bol plytký, vyplnila som spodnú časť hrnčeka pokrkvaným papierom. Holé cibuľky som zamaskovala venčekom z umelého machu. Mach do seba len tak zašmodrchajte, drží to samo.

Exotický kávovník možno pestovať aj v domácich podmienkach. Ešte neviem, ako to dopadne, ale kávu Arabicu som si proste kúpiť musela. Mladá rastlinka je nádherná, potrebuje teplo a viacmenej žiadnu manipuláciu, takže sa mi zdá nenáročná. Za tri roky by mala kvitnúť, takže sa teším na klasické červené plody. Ak dorastie svojich 5 metrov, uvidíme :o) Zatiaľ si myslím, že pekný hrnček na kávu + kávovník je skvelým symbolickým darčekom pre každého kávičkára. Rastlinku som dozdobila prútikmi natretými akrylovou farbou a ceduľkou pre obdarovaného.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *