Kapsy na darčeky

Ako zaujímavo darovať peniaze + šablóna
17.12.2019
Vianočný camembert
22.12.2019

Darčeky balím rýchlo a úhľadne aj s patričnou porciou lásky. Ale priznávam sa, že oveľa radšej ich vyrábam a vymýšľam. Sama mám rada tak pekne zabalené darčeky, že je škoda ich rozbaliť. Baví ma tá chvíľa napätia a hádania, čo bude vo vnútri.

Darček najlepšie utajíte v krabičke. Niektoré krabičky sú tak dômyselné, že pri nich strávite veľa času. Preto som vymyslela nápad, s ktorým sa zhostíte zabalenia darčeka rýchlosťou blesku. Je to taká taštička - kapsa s chlopňou, ani neviem, ako ju nazvať. Tvorí ju naskladaný pruh papiera, ktorý je na jednom z koncov zaoblený, aby vytvoril guľatú chlopňu. Keď si dávam veľmi záležať, vytvorím chlopňu zvlášť z odlišne potlačeného kartónu a potom sa na kapse vyníma.

Vzhľadom na to, že kapsa nemá boky, je do nej vidieť. Spojte ich mašľami, ktoré darček krásne udržia na mieste. Takto zabalíte veľa vecí - hodvábnu šatku, maškrty, parfum, balenie čaju, nasušené bylinky, mydlá a veľa vybraných drobností. Vzhľadom k tomu, že si kapsu vyrobíte veľkú, ako potrebujete, zabalíte aj obrus, obliečku na vankúšik, poriadne hrubé zimné šále. Návod je tak jednoduchý, že vám ani nemám čo popísať. Pozrite sa na nasledujúci obrázok.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ

Kapsy, ktoré som vyrobila, majú veľkosť 14,5 × 10,5 cm; plytká chlopňa má hĺbku 5 cm, hlboká 7 cm. Pripravte si:

  • potlačené kartóny A4
  • nožnice, rezák
  • pravítko a ceruzku
  • kancelárske lepidlo
  • dierkovač
  • 60 cm úzke stužky na 2 viazačky

Odhadnite potrebnú veľkosť kapsy. Výškovú mieru vynásobte dvomi - predná a zadná strana - a medzi ne pridajte 4 cm pre dno (od stredovej, prerušovanej čiary 2 cm na každú stranu). Výsledný tvar si narysujte ceruzkou na rub kartónu a pruh vystrihnite. Na odlišne dekórovaný kartón si z rubu vyznačte chlopňu. Ja som jednoducho použila tanierik od hrnčeka na kávu. Zvoľte si potrebnú hĺbku chlopne a k oblúku rovno pridajte 2 cm na prilepenie na zadnú stranu vrecka. Na obrázku je chlopňa už prilepená, prípadne takto vyzerá šablóna na kapsu z jedného druhu kartónu. Podľa vyznačených čiar vytvorte dno, obe strany vrecka zarovnajte na seba a z bokov predierujte otvory. Vyrežte chlopňu, preložte ju podľa vodorovnej čiary a zadný presah nalepte na zadnú stranu vrecka. Do otvorov prevlečte dve stužky, každú 28 cm dlhú a zaviažte mašličky.

Šablónu na kapsu si nepripravujem. Vychádzam z potrebného rozmeru a zvyšok si narysujem priamo na kartón. Ostrým rezákom obehnem kúsok tanierika a nemusím nič strihať. Pozor, prácu si podložte novinami, nech neporušíte stolovú dosku!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *