Nové vzory záclon

Banánový chlebíček
20.9.2019
Jablkový lekvár na zimu
27.9.2019

Krásne babie leto nás ťahá von, ale doma pomýšľame pomaličky nad upratovaním a zazimovaním. Chladné dni privítajte v teple domova za oknami vyzdobenými novými záclonami. Prichádza čas na koníčky a odpočinok.

Väčšina záclonovín pochádza z osnovných pletacích strojov. Tie idú naprogramovať tak, že nám z najrôznejších kreácií prechádza zrak. Sú inšpirované krajkovými motívmi, ktoré sa pôvodne spracovávali ručne a asi od polovice 19. storočia boli strojne paličkované. Ale aj tak mali tomu zodpovedajúcu cenu.

Dnes považujeme nákup nových záclon za absolútnu samozrejmosť. A niet divu, keď si môžeme kúpiť záclony hotové, ktoré stačí len zavesiť. Záclony na klasické typizované okná i balkónové komplety si vyberte podľa svojho vkusu, ale aj podľa toho, ako veľmi je potrebné vaše okná zatieniť. Viac súkromia potrebujeme v spálňach alebo v miestnostiach orientovaných do rušných ulíc, okná do dvora či záhrady aj okná v priestore ponechajte zatienené ľahšími záclonami s jemnými vzormi. Nie je predsa potrebné pripravovať sa o prúdiace svetlo. Menšie okná v miestnostiach, kde dostatok svetla nie je, možno zatieniť len čiastočne, úzkymi záclonkami zavesenými zhora alebo kryjúcimi spodnú časť okien.

Možností je skutočne veľa, ale všetko súvisí so všetkým. Záclony sú neprehliadnuteľným dekoračným prvkom a tak by mali dokončiť celkový výraz priestoru. Dnes rozhodne neplatí, že vytvoria nepreniknuteľnú stenu medzi vnútorným a vonkajším priestorom. Využite ich ľahkosť a variabilitu. Zaveste ich napríklad na dekoračné krúžky z dreva zhodného s nábytkom a záclony zhrňte k jednej strane okna. Použite ich ako záves - vtedy, kedy je zatienenie treba. Pustite k sebe vzduch a jesenné slnko, ktoré vás už len ľahko pohladí.

Veľký výber záclon, ale aj dekoračných závesov nájdete na našom e-shope.

BALKÓNOVÝ KOMPLET JUSTÝNA

Nové vzory záclon3
Hotovú žakárovú záclonu JUSTÝNU ponúkame ako balkónový komplet, ale u ostatných modelov nájdete vo väčšine prípadov možnosť zakúpenia krátkej záclony i kompletu. Ak neviete, čo je to tzv. hotová záclona - potom sa jedná o tkaný ústrižok látky, ktorý má zakončené boky a zosilnenú hornú časť určenú na zavesenie. Záclonu potom nie je potrebné nijako upravovať. Väčšina záclon je na dolnom okraji ozdobená zúbkovaním, alebo vysokou bordúrou, v ktorej je vytkaný vzor. Polyesterový materiál si nekladie vysoké nároky na údržbu. Záclony zverte práčke s programom na jemnú bielizeň a vyperte pri teplote 30 stupňov. Na pranie záclon sú ideálne pracie vrecká a špeciálne pracie prostriedky s vysokou pracou a bieliacou schopnosťou. Vypraté záclony nie je vhodné sušiť, lepšie je ich rovno zavesiť a nechať voľne uschnúť. Rozmer záclony na okno je 350 x 160 cm, na dvere 200 x 250 cm. Možno sa budú dobre hodiť aj do vášho jeseňou ladeného interiéru.

MOHLO BY SA HODIŤ...

Nové vzory záclon4
Ak si nie ste istí, ako záclonu správne vymerať na veľkosť svojho okna, všetky informácie nájdete priamo pod každou ponukou vybraných záclon (obrázkom sa prekliknite do e-shopu). Na uchytenie záclon poslúži klasická tyč s krúžkami a žabkami. Pokiaľ nemáte krúžkov dostatok, alebo už nie sú pekné, zaobstarajte si nové v potrebnej kvalite a farebnom vzhľade. Koľko ich budete potrebovať je dané - na pravidelné riasenie by nemali byť od seba vzdialené viac ako 10 cm. So záclonou zavesenou na krúžkoch sa dobre manipuluje, ľahko ju zhrniete na stranu, čo oceníte najmä pri balkónových dverách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *