Organizér na šperky a magnetické náramky

Antibakteriálne poťahy
12.1.2021
Zimné zaviate kokosové rezy
20.1.2021

Popularita magnetických náramkov sa prelína desiatkami rokov. Magnetom boli od pradávna prisudzované schopnosti znižovať bolesť a zmierňovať zápaly.

Povedomie súvisí s alternatívnou medicínou. Magnetizmus úspešne využívajú záznamové média a audiotechnika i mnoho odborov medicíny. Odtiaľ pramení aj náš laický záujem o silu magnetického poľa a tak je viera v liečivé schopnosti magnetických náramkov stále aktuálna. Nosili ich ľudia už v dobe renesancie; verili, že živá energia ukrytá v kameňoch zmierni rad neduhov.

Väčšina magnetov, ktoré sú súčasťou náramkov, sú vyrobené z čistého kovu, napr. zo železa alebo medi, alebo zo zliatin kovov. Majú silu medzi 500 - 5 000 Gaussov (to je jednotka na vyjadrenie indukcie magnetického poľa), čo nie sú vysoké hodnoty. Napriek tomu je potrebné si uvedomiť, že účinkom magnetov sa nesmú vystavovať tehotné ženy a ľudia s kardiostimulátorom. Ak patríte k vyznávačom alternatívnej medicíny, máte možnosť si vybrať z veľkej rady efektných náramkov, ktoré budete s obľubou nosiť, alebo ich využijete ako darček.

Ak máte v obľube náramky, korále a retiazky, viete, ako sa stále zapletajú, keď ich necháte v šperkovnici len tak. Mám tú malý provizórny, ale funkčný nápad, ako udržať svorku retiazok oddelenú, a ako k tomu ešte využiť opustené ponožky, ktorým práčka prehltla druhú do páru :o)

Inšpirujte sa rýchlym nápadom, ako ukladať robustné náramky a náhrdelníky tak, aby z nich nebola nevzhľadná spleť. Tieto modely magnetických náramkov nájdete na našom e-shope.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ K VÝROBE ORGANIZÉRA

Šperkovnice sa samozrejme predávajú, takže si môžete kúpiť originálny výrobok. Ak však máte obľúbené a pekné krabice alebo malé zásuvky, ktoré chcete venovať šperkom, potrebujete do nich nejaký rozdeľovník. Poradila som si s obyčajnými plastovými téglikmi na limonádu, ale rovnako tak možno využiť narezané prstence z kartónového valca, ak máte také po ruke. Na organizér si pripravte:

  • plastové tégliky
  • zatúlané ponožky, detské sú najlepšie
  • odličovacie tampóny
  • nožnice

Nebudete šiť ani lepiť, budete len strihať a aranžovať. Postupujte podľa obrázkov:

1. Z téglika odstrihnite dno a ponechajte si prstenec vo výške, ktorá sa zmestí do krabice.

2. Na prstenec navlečte ponožku tak, aby jej špička vytvorila nové dno téglika.

3. Zostávajúcu časť ponožky prehnite cez horný okraj dovnútra téglika a zarovnajte ju. Ak je ponožka veľmi dlhá, strihajte.

4. Vyplnený téglik vytvorí mäkký a bezpečný priestor na uloženie šperku. Aby celok vyzeral lepšie, vtlačte dovnútra 2-3 ks tampónov, ktoré priestor zarovnajú.

ROZDEĽOVNÍK NA ŠPERKY ZATVORTE DO KRABICE ALEBO DO MALEJ ZÁSUVKY

Vzniknuté bunky na šperky sa musia o niečo oprieť, aby zostali na mieste. Rozdeľte ich nepravidelne po ploche krabice. Pretože ich vnútro je mäkké a pružné, umiestnite do nich rôzne objemné doplnky. Funguje to celkom pohodlne. Nič sa nestratí ani neodrie, a vy máte stály prehľad a všetko po ruke.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *