Sviečky s korálkovým dekórom

Je čas na tekvicový chlebíček hokkaido
28.1.2020
Domáce halušky s kapustou a údeným mäsom
6.2.2020

Ak máte okolo seba priateľov, ktorým radi dávate darčeky, potrebujete celú radu nápadov, ako oživiť tie najobyčajnejšie veci. Napríklad klasické biele sviečky idú jednoducho prezliecť do romantiky.

Robiť radosť sebe i ostatným, patrí k základným ľudským potrebám. Preto ako to len ide, naplánujte si malé okamihy voľna, oddychu, kedy skrátka nemusíte vôbec nič. Len si tak sadnite a relaxujte. A ak predsa len nedokážete ovládnuť tok svojich myšlienok, zamestnajte sa niečím nenáročným. Napríklad výrobou drobných darčekov pre priateľov, alebo samotným pozorovaním tancujúcich plamienkov. Hlava sa vám celkom rýchlo vyčistí.

Plamienky sviečok aj jemná vôňa, ktorú sviečky občas vydávajú, dokážu navodiť zvláštnu atmosféru. Prinúti nás k rozjímaniu, k upokojeniu. Vedľa otvoreného ohňa musíme byť veľmi opatrní, ale stojí to za tú pohodu a poéziu. Naordinujte si týchto chvíľok čo najviac. Sviečky možno spútať do bezpečných lampášov zo skla i z kovumôžete si užívať esenciálnych olejčekov v aróma lampách, alebo byt prevoňať exotickými tyčinkami. Je len na vás, ako si svoj odpočinok užijete.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ NA DEKOROVANIE SVIEČOK

 

Podobným spôsobom môžete ozdobiť akýkoľvek tvar sviečky, hranatú i oblú. Počítajte s tým, že všetok použitý materiál na dozdobenie musí byť nehorľavý. Pripravte si:

  • 3 sviečky vysoké 10 cm
  • silnejší čierny viazací drôt, pre každú sviecu v dĺžke 120 cm
  • kliešte
  • celkovo 30 robustných korálok zo skla, tzv. vinutých perál - tehlička, perličky, placky, ktorými prejde drôt
  • 3 sklenené tanieriky pod sviečky

     

NAVLIEKANIE KORÁLOK

Mám za to, že ďalší návod už nepotrebujete, tak je práca jednoduchá. Len teda stručne zhrniem to hlavné. Pre každú dekoračnú špirálku si pripravte asi 120 cm drôtu. Korálky rozdeľte na 3 kôpky tak, aby obsahovali vždy po jednom veľkom efektnom tvare, ktorý príde pohľadovo dopredu. Na prvý drôt navlečte perličku (6-8 mm), koniec drôtika prehnite smerom k pokračovaniu drôtu a zakrúťte ju za perličkou. Tým korálku zaistíte proti uvoľneniu. K nej navlečte ostatné korálky. Teraz priložte koniec drôtu so zaistenou perlou k sviečke a začnite ju pevne omotávať dookola, pričom prstami rozdeľte zostávajúce korálky po špirále. Drôt môžete rôzne krížiť, korálky sa postarajú o to, aby sa prstenec dobre zachytil. Voľný koniec drôtu nakoniec zakrúťte okolo prvej perly. Ešte upravte korálky po obvode drôtenej špirály a je hotovo.

PEKNÝ VEČER MÔŽE ZAČAŤ

Sviečky umiestnite na sklenené tanieriky, aby mal vosk kam kvapkať. Mám však tú skúsenosť, že kvalitné sviečky v podstate ani nekvapnú, ak ich nenecháte v prievane, a na to si rozhodne dajte pozor. Na špirálky môžete použiť aj strieborný viazací drôtik, ale čierny je určite dekoratívnejší. S hrubším drôtikom sa horšie pracuje, a nezriedka zostane nerovný, ale to sa mi na ňom páči. Dôležité je, aby jeho hrúbka zodpovedala otvorom v korálkach. Špirálku môžete roztiahnuť smerom nahor alebo ju nechať pri päte sviečky. Keď sviečka dohorieva, zakaždým ju z dekorácie oslobodím, aj keď perlám ani drôtu sa nič nestane.

Ak sa vám nechce tvoriť, mrknite do galérie a na e-shop, kde pre vás máme veľa sviečok aj svietnikov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *