Záclony do jarných okien

Jahodové tiramisu
10.5.2019
Odžmolkovač
12.5.2019

Záclony a závesy dokončujúce okná by mali byť ozdobené natoľko jednoduchými detailmi, aby sa hodili do celkovej kompozície. V každej miestnosti sa stretávajú s celým radom ďalších textilných materiálov.

Podobne ako voľba farieb, taktiež výber vzorov opticky ovplyvní proporcie každého priestoru. Pri záclonách býva dekór podriadený tomu, ako veľmi sa chceme oddeliť od okolitého sveta. Ak potrebujeme výraznejšie zatienenie, prípadne si prajeme zamedziť pohľadom dovnútra, potom je vhodné vybrať výraznejší dekór. Pri žakárovom type záclon je to jednoduché. Zvoľte si bohatý florálny alebo grafický vzor, ktorý záclony znepriehľadní.

Na našom e-shope nájdete biele polyesterové záclony, ktoré sú vyrobené na mieru, pre štandardné rozmery okien, vrátane balkónových. Ich prednosťou je to, že ich bez akýchkoľvek úprav zavesíte ihneď na okná. Ak vyhovujú požadovaným rozmerom, jediné, čo treba zvážiť, je práve vzor. Vezmite do úvahy osvetlenie i veľkosť miestnosti, ktorú zariaďujete a snažte sa o to, aby typ vzoru naviazal na štýl celkového vybavenia. Okrem toho jednotlivé dekóry môžu pôsobiť staticky, alebo dynamicky.

Ku statickým patria vzory, ktoré plochu pravidelne členia - napríklad kocky alebo pruhy, ale aj drobné vzory, ktoré sa v ploche opakujú - napríklad bodky či drobné osamotené kvety. K dynamickým vzorom náležia rozvlnené krivky kvetinových a listnatých vzorov a tiež dekóry splývajúce od jednoduchého členenia k zhusteným efektným bordurám. Aj z fotografie je zrejmé, že záclona pôsobí akoby bola stále v pohybe.

Ak sa rozhodnete pustiť do bytu viac jasu, vyberte si záclonu, ktorú člení jednoduchý vzor a zakončuje ju výrazná bordúra. Presne toto riešenie využíva záclona Karolína, ktorú si môžete zaobstarať ako v klasickom prevedení, tak aj v komplete pre okno a balkónové dvere.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *