Adventný kalendár zo štipcov

Mug cake alebo pečenie v hrnčeku
13.11.2019
Teplovzdušná fritéza + video
18.11.2019

Venovať vlastnoručne vyrobený kalendár miesto čokoládového z obchodu, je nádherná vec. Avšak celkom prácna a náročná na čas. Nájdu sa však aj výnimky.

Keď som pracovala v redakcii, zakaždým boli požiadavky mamičiek - čitateliek rovnaké:

  1. kalendár musí byť jednoduchý, aby sme ho zvládli,

  2. rýchlo zhotovený, pretože nevieme, čo skôr,

  3. bez vysokých obstarávacích nákladov, to sa rozumie samo sebou...

  4. ...a tiež bez problémov skladovateľný, pretože - čo s ním po sviatkoch ??

Tak tu pre vás jeden mám. Myslím, že už to jednoduchšie neviem. Potrebujete 24 drevených štipcov, nejaká doštička, lepidlo a dekoračné pásky. Poďte na to a nebojte sa, stíhate!

ČO BUDETE POTREBOVAŤ?

  • 24 ks drevených štipcov
  • nejaká doštička alebo tácka s plochou dlhou 60 cm
  • lepiace dekoračné pásky z papiernictva
  • číslice z papierového kalendára
  • krútenú šnúrku
  • kancelárske lepidlo a lepidlo v tavnej pištoli
  • klasické nožnice a nožnice so zúbkami
  • vianočné dekorácie na stromček a sladkosti

To najdôležitejšie je, zohnať doštičku, namoriť ju, natrieť na bielo atď. Určite vám pomôže partner. Ja som mala šťastie a kúpila som potrebne dlhú tácku, ktorá sa v súčasnosti predáva na aranžovanie adventných sviečok. Štipce budú na ploche celkom husto vedľa seba, ale pôsobí to pekne. Musíte len niektoré závesné šnúrky urobiť dlhšie, inak by sa dobroty a ozdoby nezmestili vedľa seba. Dekoračné lepiace pásky sú teraz v kurze, dobre sa s nimi tvorí. Nemusíte mať veľa druhov, pokojne prestriedajte 3 typy. Možno máte doma aj washi pásky (z ryžového papiera), tak s nimi pokojne pracujte. Na obstaranie by však boli zbytočne drahé, my chceme predsa mať kalendár lacnejší. Aj tak bude krásny.

TOTO ZVLÁDNE KAŽDÝ

Ja vás nijako nepodceňujem, ale chcem povedať, že je to vážne jednoduchá rýchlovka. Jednu stranu štipca polepte páskou, presahujúce okraje zahnite do strán a zvyšok odstrihnite - hotovo. Na druhú stranu štipca potom naneste väčšiu vrstvu horúceho lepidla a ozdobený štipec pritlačte na doštičku. To je všetko :o) Presahujúca páska sa na strane, kde má štipec strunu, trošku vyduje, ale ničomu to nevadí. Keď si dáte tú prácu, väčší presah pásky si ponechajte na protiľahlej, hladkej strane štipca.

KOMPLETIZÁCIA

Lepiť som začala od stredu doštičky. Samozrejme som si najprv štipce "na sucho" rozmiestnila, aby som mala istotu, že sa zmestia. Potom som každý štipec prilepila. Môžete ich mať zrovnané vedľa seba ako vojakov, ale mne sa zapáčilo lepiť štipce všelijako nakrivo. Keď to budete mať, nechajte kalendár schnúť. Medzitým si nastrihajte číslice z kalendára a začnite baliť.

ARANŽUJTE RÔZNE DĹŽKY ŠPAGÁTOV

Povrázky treba nastrihať rôznej dĺžky, pretože sa zavesené predmety musia míňať. Vedľa seba sa skrátka nezmestia. Začala som viazať ob jeden štipec. Najprv som pripevnila širšie balíky na krátke šnúrky, potom medzi ne ďalšie dobroty na dlhšiu šnúrku. Nakoniec vybavte štipce alebo balíky nalepenými číslicami od 1 do 24. Vznikne poriadna spleť, ale deti takým množstvom nádielky ohromíte!

V tomto sviatočnom čase adventu si váš domov nezabudbite vyzdobiť aj niektorou z krásnych dekorácií, ktoré nájdete na našom e-shope.

Nebaľte len sladkosti, deti si ich užijú dosť. Do škatuliek od zápaliek pripravte napríklad aj vtipný odkaz, koledu, ktorú sa spoločne naučíte. Čím budú balíčky tajomnejšie, tým lepšie. Pridajte ozdôbky určené na stromček, na ktorý deti s kalendárom natešene čakajú. Užite si spolu každučké milé ráno!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *