Ako zaujímavo darovať peniaze + šablóna

Tresčia šunka so šošovicovým šalátom
12.12.2019
Kapsy na darčeky
19.12.2019

Vymyslieť prekvapenie, aby potešilo a bolo šťastne prijaté, nie je vôbec jednoduché. Mnohí z nás volia radšej peňažný darček.

Dlho som sa tomu vyhýbala, pretože som považovala za najdôležitejšie vymyslieť dobrý nápad a byť originálna. Ale niekedy je rozumné na darček prispieť, aby si obdarovaný mohol kúpiť to, po čom túži. Bankovky je potrebné venovať nejako decentne. Úplne postačí malá obálka, ale myslím, že by mala byť predsa len trošku zvláštna. Nakreslila som si jednoduchú šablónu, podľa ktorej možno vyrobiť obálku zvolenej veľkosti. Stačí, keď si ju zväčšíte alebo zmenšíte. Rada vám ju odovzdám.

STAČÍ VYTLAČIŤ A ZLOŽIŤ

Ak nestíhate vyrobiť originálnu obálku z dekoračného papiera, využite naše redakčné bleskurýchle riešenie. Stiahnite si šablónu s maskotom - jazvečíkom Robinom, a nechajte si ju farebne vytlačiť na papier veľkosti A4. Po vystrihnutí a zložení vložte do obálky peniaze a zalepte ju vystrihnutou labkou. Ručíme za to, že Vianoce nebudú nepodarené a zvládnete ich ľavou zadnou! A pre dobrú náladu si pustite video :o)

STIAHNUŤ ŠABLÓNU

Nakoniec obálku dozdobte stužkou, špagátom, nejakou maličkosťou, ktorá urobí obdarovanému radosť. Do obálky môžete vložiť okrem peňazí veľa ďalších vecí. Napríklad gratuláciu, darčekový poukaz, ktorý ste nasnímali v niektorom z obchodov, lístky do kina či do divadla, permanentku do športového centra a pod. Hneď máte darčekov plnú náruč. 

ČO BUDETE POTREBOVAŤ NA VÝROBU OBÁLKY?

Predovšetkým si stiahnite do počítača šablónu na obálku, nájdete ju tu. Širšia strana obálky meria 9 cm. Potom sa rozhodnite, ako potrebujete obálku veľkú, robím si ich rôzne veľké. Tu rozhoduje napríklad veľkosť darčekové kartičky, objem bankoviek a pod. Podľa toho si šablónu na kopírke buď zmenšite, prípadne zväčšite. Obálka bude fungovať stále rovnako. Ďalej si pripravte:

  • kartón s potlačou, alebo tuhší darčekový papier potrebnej veľkosti
  • nožnice, pravítko a ceruzku
  • kancelárske lepidlo
  • stužku alebo špagátik na previazanie
  • drobnosti na dozdobenie

Šablónu vystrihnite, položte na rub kartónu, obkreslite a vystrihnite. Narysujte si čiary na prehyb a podľa nich obálku naohýbajte. Pokiaľ máte tuhší kartón, je lepšie prehnúť papier cez hranu pravítka. Potom k sebe zložte ľavý a pravý oblúk obálky, nakoniec spodný oblúk smerom nahor a po okraji ho natrite lepidlom. Túto časť obálky zlepte. Horný oblúk prehnite smerom k stredu obálky a je hotovo.

OBÁLKU DOZDOBTE

Obálku vystrihnite z kartónu s dezénom, ktorý sa hodí pre obdarovaného. Tiež môže trošku napovedať, čo ukrýva - napr. lístky na koncert môžete vložiť do obálky potlačenej notami, deťom vybrať niečo veselého a ako svadobný dar sa zase hodí obálka s jemnými a decentnými farbami. Tomu by malo zodpovedať aj dozdobenie. Obálky môžete veselo popísať, opečiatkovať, zalepiť, jednoducho urobte čo vás napadne.

Ak obálku zlepíte na výšku, ako ružovú obálku v ľavom rohu, zase získate iný tvar. Možno ju pripevniť napríklad ku kytici, stačí vytvoriť dierku dierkovačom. Nápadov je určite celá kopa a vystačíte s nimi nastálo…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *