Antibakteriálnym gélom len tak neodzvoní

Ochutené maslá
23.7.2020
Domáce bazalkové pesto
30.7.2020

Antibakteriálne gély tú sú celé roky a rozhodne neboli vyvinuté s rozmachom koronavírusu COVID-19. Celkom iste ich však teraz užívajú aj tí, ktorým sa pred epidémiou nezdali dôležité.

Často sme kdesi v teréne celý deň. Pracujeme, dotýkame sa rukou cudzích ľudí, siahame na stovky povrchov a vecí okolo seba. Počas toho času za pochodu konzumujeme jedlo, kúpime si zmrzlinu a prehltneme ju aj s ochytanou vaflou... Naši rodičia nás viedli k tomu, že sa s bacilmi telo stretnúť musí a pomocou vytvorenej imunity zvládne úplne všetko. V zásade je to tak, ale atak bleskovo sa šíriaceho vírusu nás tento rok presvedčil o tom, že musíme vo svojich zásadách pritvrdiť a pridať maximálnu ostražitosť.

Všetci sme videli videá s návodmi, ako si správne umyť ruky, a väčšina z nás zistila, že túto činnosť zanedbávame a očakávame, že nám to prejde. Celkom iste sa z nás nemajú stať uzlíčky nervov, ale je na mieste uvedomiť si, že svojím správnym počínaním chránime nielen seba a svoju najbližšiu rodinu, ale aj ľudí okolo. Pretože ak sme silní a odolní, nemusia na tom byť rovnako tí, s ktorými sa stretneme.

maličkosti pre život

  • Kúpte si kvalitný antibakteriálny gél do vrecka. V okamihu, keď fľaštičku miniete, nie je nič jednoduchšie, než ju opäť doplniť. Je bežné použiť ho všade, kde nemáte šancu sa umyť. Takých situácií je za deň naozaj veľa.
  • Domov si kúpte bezdotykové dávkovače mydla. Deti sa budú trošku ochotnejšie umývať a ocení to každá vaša návšteva. Ak investujete do dávkovača s 2-3 komorami, môžete tu mať vedľa mydla a šampónu aj dezinfekčný gél.
  • Kuchynský drez rozhodne nepatrí k miestam, kde sa umývame po príchode domov. Avšak pri varení a bežnom upratovaní kuchyne sa tu opláchneme mnohokrát za deň. K utretiu rúk nepoužívajte hladké bavlnené utierky určené na riad. Vedľa nich si sem kúpte napr. kuchynské froté utierky. Vyzerajú ako uteráky a tak si ich nepomýlite.
  • Aj v kúpeľni využite uteráky malých rozmerov. Ponechajte ich na utieranie rúk a často ich vymeňte.
  • Pokožka rúk je neustálym umývaním viac namáhaná. Používajte výživné krémy s aloe vera, harmančekom, arnikou a s ošetrujúcimi prírodnými olejmi. Raz za 14 dní si môžete dopriať hrejivú olejovú kúpeľ rúk a potom si na noc oblečte jemné bavlnené rukavice. Vaša pleť si dokonale oddýchne.

STRÁŽCA DO KABELKY

Antibakteriálnym gélom len tak neodzvoní 2
Konopný gél prináša rýchle a hygienické ošetrenie rúk vo všetkých situáciách. Výrobok obsahuje 60% etanolu s účinnými antibakteriálnymi účinkami a vďaka obsahu glycerínu pôsobí hydratačne a nevysušuje pokožku. Po použití sa rýchlo vstrebe a vaše ruky nezostanú lepivé. Konopný olej lisovaný za studena má výborné regeneračné účinky. Ešte dve zložky sa postarajú o komfort - nechtík lekársky a aloe vera vaše ruky ošetria a dlhodobo ochránia.

MAXI DÁVKOVAČ S NÁPLŇOU PRE 3 KOMORY

Antibakteriálnym gélom len tak neodzvoní 3
Dávkovače si môžete zaobstarať voľne stojace alebo nástenné, bezdotykové aj také, ktoré ovládate páčkou a sami si regulujete dávku prípravku. Tekuté umývacie prostriedky sú dnes úplne bežne k dispozícii vo všetkých kvalitách, a tak možno dávkovače naplniť nielen antibakteriálnymi prostriedkami, ale aj svojim obľúbeným čistiacim mydlom, šampónom a pod. Tieto zásobníky majú široký otvor na praktické plnenie a držiak z kvalitnej ocele, ktorá sa ľahko čistí a odoláva hrdze: NÁSTENNÝ DÁVKOVAČ SIMPLEHUMAN, trojkomorový.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *