Desatoro pre nákup a údržbu bambusových ručníkov

Bylinky na zimu I / sušenie a solenie
22.7.2019
Kobercové nášľapy na schody
30.7.2019

Možno si taktiež myslíte, že stopercentnú bavlnu nič neprekoná - a predsa. Sú tu uteráky z bambusu. Zamilujete si ich ihneď. Investovať do kvalitných uterákov sa oplatí. Odvďačia sa dlhou životnosťou a dobrým vzhľadom.

1 Uteráky z bambusových vlákien majú 3 × väčšiu savosť, pretože vlákna sú v reze duté a majú väčšiu nasiakavosť. Textílie vďaka tomu dýchajú a dokonca neprijímajú nepríjemné pachy. Samozrejme aj lepšie schnú, čo oceníte v kúpeľniach, kde neprúdi dostatok vzduchu.

2 Vlákna získané z bambusu majú prirodzené antibakteriálne vlastnosti a nepodporujú tvorbu mikroskopických plesní. Preto sú spomínané výrobky odporúčané ľuďom s alergickými ťažkosťami. Uteráky sú stále mäkké a tak nedráždia kožu, ktorá je po kúpaní trošku citlivejšia.

Pri nákupe sa zaujímajte nielen o zloženie materiálu, ale aj o gramáž a dĺžku vlákna. To všetko určuje kvalitu výrobku. Pokiaľ ide o zloženie, uteráky by mali obsahovať približne 55% bavlny a 45% bambusového vlákna.

4 Za kvalitné sa považujú uteráky s gramážou okolo 500 g na meter štvorcový. Mnohí výrobcovia tento údaj neuvádzajú, takže môžete spokojne kúpiť lacné uteráky, ktoré po pár vypraniach škrabú vďaka zlepeným slučkám vlákien.

5 Keď už sme pri slučkách, potom väčšinou s obľubou siahneme po huňatejšom uteráku. Ale opäť - ak nejde o kvalitný uterák, vlákna sa po vypraní rozostúpia, čo uteráku nepridá na elegancii. Radšej si vyberám husté a kratšie vlákno.

6 Pranie a údržba je alfou a omegou. Ak čokoľvek zanedbáte, môžete nadávať výrobcovi a byť sklamaní aj z veľmi kvalitných textílií. Všeobecne platí: bambusové uteráky perte vždy iba na 40 °C / v sušičke sušte len pri nižšej teplote / žehlite na 150 °C.

7 Prvé pranie - Uteráky pred použitím 2× vyperte s podobne farebným prádlom, ale medzitým sa do nich neutierajte. Pri tomto procese sa textilné vlákna zatiahnu a materiál sa spevní. Namiesto prášku používajte gélový prací prostriedok na bielu, alebo na farebnú bielizeň.

8 Hoci nás reklamy presviedčajú o tom, že aviváž dodáva uterákom jemnosť, výrobcovia jednoznačne záporne krútia hlavami. Aviváž je vhodná na ostatné druhy bielizne, ale slučkovým väzbám uškodí (to platí aj pre bavlnené froté uteráky) a uteráky naopak stratia svoju jemnosť.

9 Zato sušičky prádlu neobyčajne prospievajú. Pretože je bambusové vlákno duté, horúcim vzduchom sa slučky nádherne nadýchnu.

10 Farebne zladená kúpeľňa pôsobí exkluzívne. Ak predsa len preferujete farebné rozlíšenie uterákov, máme na to jeden trik. Vyberte si dve farby dokonale ladiace s priestorom, ale kúpte si uteráky v jednom dezéne, teda v zhodnom prevedení. Napríklad smotanové a dymovohnedé. Mrknite na našu ponuku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *