Desatoro pre útulný balkón

Štýlová limonáda s melónovým ľadom
15.7.2021
Cuketové rolky v bylinkovom oleji
24.7.2021

Tak, ako je celý domov zosobnením vášho vkusu a potrieb, v rovnakom duchu si zabývate svoj balkón.

Toto miesto je navyše ľuďom na očiach, takže sa o balkón starajte, pretože prináša radosť vám aj svojmu okoliu. Domy sú vďaka udržiavaným balkónom krajšie a ulice útulnejšie.

Majitelia balkónov a terás mali v uplynulom roku možnosť oceniť každý cenný centimeter, ktorý ich približoval k prírode a čerstvému vzduchu. Balkón, hoci sebe menší, znamená rozšírenie obytného interiéru príjemne slúžiaceho na relaxáciu i psychickú pohodu. Je to miesto nabádajúce k pestovaniu rastlín aj na posedenie s priateľmi. Načerpajte tu energiu, ktorú potrebujete do ďalšieho dňa.

Dedsatoro pre útulný balkón2

MINIMUM PRIESTORU

maximum pohodlia

Akokoľvek máte veľký balkón, vždy od neho budete chcieť viac - viac priestoru okolo seba, ďalšie miesto pre kvety, pre väčší stôl atď. Sme zvyknutí mať okolo seba rad vecí. Prežite tu však jeden pohodový večer, a zistíte, že minimalizmus nie je len slovo. K radosti potrebujete len miesto na sedenie, odkladacie miesto na dobroty, teplý pléd a niekoho vedľa seba...

DESATORO PRE BALKÓNOVÉ POHODLIE

  1. Nábytok, ktorý si kupujete, by mal byť skladný, v prípade malého priestoru skladací, aby vám zostalo miesto na prácu - napríklad na presádzanie domácej zelene. Pokiaľ máte nekrytý balkón, potom je vhodné, aby nábytok odolával zmenám počasia. Bez problémov sa s tým vysporiadajú kvalitné plasty alebo vonkajší kovový nábytok.
  2. Pestovanie rastlín prispôsobte priestoru. Niekto dá prednosť črepníkovými rastlinám, iný zase kvetináčom. Ak často odchádzate, kúpte si samozavlažovacie kvetináče, ktoré sa postarajú o to, aby vás kvety privítali v dobrej kondícii.
  3. Na väčší balkón s bujnou vegetáciou si nechajte vyviesť kohútik s vodou. Môžete naň pripojiť hadicu a uľahčiť si tak zalievanie.
  4. Ak milujete rýpanie v hline, vybudujte si na mieste malý úložný priestor na záhradnícke náradie a pracovnú obuv, napríklad na sympatické dreváky. Na terasy je ideálne umiestniť záhradný úložný box (viď hlavné foto), do ktorého možno zabudovať priečku pre odlišné využitie miesta.
  5. Pri zariaďovaní začnite od podlahy. Mala by byť hladká, aby išla dobre upratovať. Pre zútulnenie použite rozmerné rohožky, umelý trávnatý alebo vonkajší koberec.
  6. Ak si želáte mať súkromie, k vyplneniu zábradlia využite prírodné rohože či praktické zásteny z odolného PVC. Na menších balkónoch vytvoria príjemnú zelenú clonu rastliny zasadené do kvetináčov na zábradlí. Krásne sa za nich schováte.
  7. Pre malé deti je záhradníčenie skvelou zábavou. Pomôžte im vypestovať rastlinu zo semienok, alebo ich nechajte starať o sadenice jahôd - napr. jahoda mesačná (Rujana) nevytvára odnože a rodí hneď v prvom roku a to od júna do prvých mrazov. Takto si deti vypestujú prvú naozajstnú úrodu.
  8. Kúpte si rozmerný servírovací podnos. Nie je príjemné behať pre každý pohárik a obrúsok. Môžete zvoliť i variant, kedy je tácka súčasťou stolíka a tvorí jeho odkladaciu dosku.
  9. Plédy, deky, čalúnené sedáky - to všetko budete potrebovať pre pohodlie a zateplenie, aby ste sa mohli zdržiavať vonku aj pri menej priaznivom počasí. Všetka starostlivosť, ktorou sa obklopíte, bude fungovať takmer terapeuticky.
  10. Vybavte si balkón na posedenie vo večerných hodinách. Naplánujte si svoj priestor tak, aby vyhovoval vášmu životnému rytmu. Môžete tu mať decentné osvetlenie - pozor, či nerušíte susedov - a využiť efektných lámp na solárnu energiu. Nezabudnite sa tiež vybaviť lampami proti hmyzím útokom. Na svojom balkóne si vychutnáte bezo zbytku radostné chvíle i odpočinok.

UVEDENÉ VYBAVENIE PONÚKAME NA e-shope decoDoma.

Dedsatoro pre útulný balkón 3

VYŽADUJETE SÚKROMIE?

zadovážte si atraktívnu zástenu

Krycie zásteny z odolného PVC sú riešením, kedy sa chcete pred zrakmi okolia úplne izolovať. Dekory s rôznymi typmi kamenných obkladov alebo so zeleňou vám poskytnú ničím nerušenú relaxáciu, potrebnú pri slnení. Plachty sú vybavené kovovými očkami s vodiacim lankom na jednoduché upevnenie. Oká sú umiestnené v 20 cm vzdialenosti od seba. Inštalácia je veľmi jednoduchá, stačí len prevliecť lanko cez zábradlie do jednotlivých očiek. Plachta odolá poveternostným vplyvom, takže ju možno ponechať nainštalovanú celoročne. Využijete ju tiež vo voľnom priestore záhrady, kde s ňou môžete prikryť hromadu dreva, ohraničiť kompost a pod.

BALKÓNOVÁ ZÁSTENA KAMENE, 85 × 500 cm

Dedsatoro pre útulný balkón 4

ÚSPORNÝ NÁBYTOK

s vlastnosťami odolávajúcimi poveternostným vplyvom

Na trhu je dostatok kvalitného vonkajšieho nábytku, z ktorého si určite vyberiete čo do proporcií, tak i udržateľnosti povrchov. Starostlivosť o balkón by vás nemala príliš zaťažovať. Je to síce ďalšie miesto na užívanie, ale malo by byť pohodlným útočiskom kedykoľvek nachystaným na relaxáciu. Je veľa spôsobov, ako priestoru dodať na príťažlivosti. Môžete natrieť staršie kúsky nábytku do pastelových farieb a nechať ich tu zostarnúť, alebo si zaobstarajte ľahký kovový nábytok, alebo nábytok z umelého ratanu, ktorý je prakticky nezničiteľný.

Dedsatoro pre útulný balkón 6

ELEGANTNÉ KVETINÁČE

k sezónnym premenám

Samozavlažovacie kvetináče patria k úžasným vymoženostiam. Môžete si dovoliť svojich zelených kamarátov opustiť, bez toho aby im ublížilo sucho. Ďalšiu šikovná vychytávka sú črepníky na zábradlie, ktoré majú ťažisko po oboch stranách, takže nehrozí ich prevrátenie. Využijete ich na guľaté aj hranaté zábradlie s maximálnym priemerom 6,5 cm. Oproti závesným kvetináčom už nepotrebujú žiadne ďalšie uchytenie a možno ich teda ľubovoľne premiestňovať. Zemina aj rastliny vytvoria ďalšiu záťaž, ktorá kvetináčom dodá bezpečnosť. Debničky sú ideálne na pestovanie previsnutých rastlín, jahôd, bylín i letničiek, ktoré častejšie menia svoje pôsobisko. Na jeseň a v zime ich využijete aj na sezónne premeny s dekoráciami. Kvetináče sú k dispozícií v 5 farebných variáciách.

SAMOZAVLAŽOVACÍ KVETINÁČ BERBERIS, 30 × 24 × 26 cm 

Dedsatoro pre útulný balkón 7

PRECHODOVÁ ZÓNA

na balkóny a terasy

Hotové voálové záclony vytvoria príjemný prechod medzi vnútorným priestorom a balkónom, ktorý je v podstate ďalšou miestnosťou vášho bytu. Pohľad do interiéru tak ľahko zatienite pred zvedavými pohľadmi, ale obe miesta príjemne prepojíte. Zavesenie pomocou efektných narážacích krúžkov, vyrieši na záclone pravidelné naaranžovanie. Záclony na francúzske okná ponúkame v niekoľkých rozmeroch.

ZÁCLONA MONNA XXL, 300 × 280 cm, 100% polyester

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *