Farby Pantone pre tento rok

Zimné zaviate kokosové rezy
20.1.2021
Bedrová opierka na pomoc chrbtu
29.1.2021

Všetko v našich životoch má svoj protipól. Pantone Color Institute každoročne vyhlasujúci farbu roka, vybral tentoraz dve - farbu svetla a tieňa.

Žiarivé svetlo zosobňuje priama žltá (PANTONE 13-0647 Illuminating), odraz tieňa potom šedá (PANTONE 17-5104 Ultimate Gray). Výnimočný výber dvoch farieb v prenesenej symbolike znamená povzbudenie a energiu spoločne so stabilitou a pevnosťou. Obe tieto polohy budeme v novom roku potrebovať.

Farby spoločne výborne ladia a v interiéroch sa hojne objavovali už v minulom roku. Akoby si ich dizajnéri vybrali o chvíľu skôr. Žlté tóny sú veľmi obľúbené. Zanechávajú za sebou odraz, svetlo. Samostatne uplatnená žltá, zvlášť potom vo veľkých plochách, vás môže trochu zahltiť; jej temperament je vhodné prirodzene utlmiť protipólom - a tou je šedá v rôznych intenzitách. Farby okolo nás netvoria len hladké plochy. Majú rôzne štruktúry, lesk aj mat, predstavujú veľké množstvo materiálov a to im umožňuje vzájomné susedstvo plné napätia i elegancie.

Všetky modely sprevádzajúce tento článok, nájdete na našom e-shope deDoma.

Žiarivá žltá predstavuje radosť a optimizmus. Ak ste smutní, určite si neoblečiete žlté tričko. Je to farba slnka, mocná a energická, veselá a povzbudzujúca myslenie. S tým všetkým súvisí aktivita i napríklad chuť k jedlu. Žltú farbu si vyberte na presvetlenie tmavých miestností, do kuchýň, v niekoľkých ťahoch do pracovných miest. Je to jedna z primárnych farieb (spoločne s modrou a červenou) a patrí k pilierom farebnej stavebnice. Užívajte ju s rozvahou, ale využite všetok jej kladný potenciál.

Šedá zosobňuje silu a vytrvalosť. Jej neutrálnosť na seba berie podobu kameňa, betónu, popola. Samostatne pôsobí chladne a konzervatívne, ale akonáhle sa stane tieňom žiarivej farby, ožije a vyzerá dôstojne a elegantne. Jej univerzálne uplatnenie ju okamžite posunie z neviditeľného postavenia do svetla reflektorov. Ako doplnková farba odprevadí všetky teplé odtiene a svojou nadčasovosťou vytvorí interiér, ktorý sa vám bude zdať stále zaujímavý a umožní vám mnoho skvostných premien.

Šedá a žltá v rovnakej intenzite môže byť v priestore uplatnená 1: 1. Táto kombinácia bude vyhovovať napríklad chlapčenským izbám, pretože výrazne odráža industriálny štýl. Spoločne s čiernou farbou žltá upozorňuje na nebezpečenstvo a v priestore evokuje určité príjemné napätie: DEKORAČNÝ VANKÚŠIK DUO UNI, 40 x 40 cm.

Žltá približujúca sa zlatej pôsobí honosným dojmom. Prikrývka na posteľ soft s obojlícnym prešitím je vďaka elegantnej bridlicovo šedej dokonalým partnerom upratanej spálne. Model - deň a noc - môžete využiť podľa svojej momentálnej nálady: PREŠÍVANÝ POŤAH SOFTA na jednolôžko i dvojlôžko, v rozmeroch 170 × 270 cm /240 × 260 cm, 100% polyester.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *