Hrnčeková romantika

Cuketové placky
12.9.2019
Banánový chlebíček
20.9.2019

Mám rada hrnčeky. S podšálkami i bez, s uškom i s dvoma uškami, keramické i porcelánové, ultra moderné i babičkovské.

A mám ich doma požehnane. Z každého totiž chutí niečo iné. Keď vaši blízki vedia, že máte radi hrnčeky, tak vám ich tiež nadšene dávajú k narodeninám a sviatkom, až sa vám v kredenci utešene namnožia.

Hrnčeky takisto rada kupujem a rozdávam. Nikto z môjho okolia nebol ušetrený. Plním ich čokoládou a dobrotami, ktoré má oslávenec v obľube, deťom do nich strkám malé plyšáky, kuchárkam ich vypchávam korením a luxusnými ingredienciami do kuchyne, no a teraz došlo na krajčírky. Dobrá polovica mojich kamarátok šije. Tak si tak myslím, že darček v podobe ihelničky je celkom fajn. Nakoniec ihelničku ide vybrať a hrnček bude slúžiť, ako má. Veď ide len o to trošku pobaviť.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ

Na darček je najdôležitejší hrnček. Na výrobu ihelničky si pripravte:

  • hrnček s horným priemerom 8 cm
  • kúsok bavlneného plátna 20 × 20 cm
  • 100 cm bavlnenej čipky 1,5 cm širokej
  • klbko háčkovacej priadze na výplň
  • krabičku špendlíkov so sklenenými hlavičkami
  • šijacie potreby

UĽAHČILA SOM SI PRÁCU…

Ihelnička je len vtipný doplnok hrnčekov. Jej výrobu som si veľmi uľahčila. Ako výplň som použila klbko priadze. Je dosť pevné a špendlíky v ňom skvele držia. Môžete si zmotať presne potrebný priemer z akejkoľvek priadze, ktorú máte doma, len pritom viac uťahujte. Klbko vyskúšajte, nemalo by prepadnúť dovnútra hrnčeka. Potom ho položte na stred látkového štvorca ktorého cípy pevne zaviažte stuhou. Koniec látky nestrihajte. Iné odstrižky použite ako výplň hrnčeka a obalené klbko vtlačte dovnútra, aby pevne sedelo.

KRAJKY

Kraj stuhy nariaste a stuhu našpendlíte po obvode ihelničky tesne nad hrnčekom. Pomôžu vám špendlíky vpichnuté kolmo dovnútra klbka. Hneď potom čipku prišite a spojte do kruhu. Zvyšok stuhy stočte do rolky a zaviažte ju nad nariasenou čipkou. Rolku pristehujte voľnými stehmi niťou vo farbe čipky. To je všetko. Už len zapichajte špendlíky a pridajte pár krásnych gombíkov, ktoré sa vždy hodia.

Tento postup zvládnu nekrajčírky aj malé slečny, ktoré tak môžu urobiť darček svojej mamičke. Dôležité je len pekné zladenie farieb a materiálov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *