Korálová – farba roku 2019

Ako pekne zložiť napínacie prestieradlo
10.5.2019
Jahodové tiramisu
10.5.2019

Zmeňte vašu existujúcu sedaciu súpravu alebo kreslo do trendovej koralovej, ktorá bola vyhlásená farbou roku 2019. Vďaka napínacím poťahom deDoma zvládnete premenu počas 5 minút a získate v podstate nové čalúnenie.

Nový odtieň nesie meno Living Coral (PANTONE 16-1546) a jeho hlavnou úlohou je vniesť do každodenných životov pocit spolupatričnosti a prebudiť optimizmus. Má poskytovať útechu aj povzbudenie v súčasnom premenlivom svetle a zároveň pripomenúť prchavú krásu prírody v podobe koralov.

AKO KORÁLOVÚ KOMBINOVAT V INTERIÉRI

Vďaka svojej výlučnosti sa k nej rada farieb nehodí. Avšak tie odtiene, ktoré k nej priradíte, vytvoria úplne individuálny priestor. Napríklad s čiernym lakovaným nábytkom bude pôsobiť akademicky, s lakovaným nábytkom vo farbe slonovej kosti bude vyzerať jemne a žensky.

KORÁLOVÁ + NEUTRÁLNE TELOVÉ TÓNY

Púdrové farby a telové odtiene sa môžu zabývať na stenách, na dekóre riadu, na vankúšikoch s kvetinovou tematikou. Celý priestor bude vyzerať pokojne a delikátne a vaša nová pohovka náležite vynikne.

 

KORÁLOVÁ + DOPLNKOVÉ FARBY OCELE

Ak ste vyladili priestor do jemných púdrov - vhodných ku koralovej farbe, je čas na odtieň, ktorý bude pôsobiť architektonicky. A to je sýta šeď, silná farba, ktorá vytvorí kontrast pre koberce, kombináciu nábytku, rámy obrazov. Pokiaľ na stenu, kde je umiestnená pohovka, dopadá dostatok svetla, zvoľte si oceľovú farbu aj za ňu.

KORÁLOVÁ + KONTRAST TYRKYSU

Doplnkovou farbou prinášajúcou kontrast, je farba tyrkysu. S koralovou pôsobí melodramaticky a výtvarne. Šetrite s ňou, ako so šafranom, ale pustite ju do priestoru. Len tak nedbalo rozhoďte pár vankúšikov, pridajte pléd so stopou tejto farby.

dD_tabáková BuklédD_korálová Buklé

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *