Lúčne kvety ako téma tohtoročného leta

Cuketové rolky v bylinkovom oleji
24.7.2021
Twister quiche
30.7.2021

Kvety v nás vzbudzujú radosť a takmer nezáleží na tom, či ich máme na šatách alebo v kvetináči. Pri pohľade na ne máme zakaždým pekný pocit.

Z rovnakého dôvodu sú rastliny najmilšiou dekoráciou našich príbytkov. Každý z nás sa s potešením zaborí do kvietkovaných perín alebo ráno siahne po romantickom pohári či hrnčeku. Našťastie je vegetácia v našej krajine bohatá a všade okolo nás teraz vykvitajú trávy a drobnokveté rastliny, ktoré bzučia hmyzom a tak trápia každého, kto má na ne alergiu.

Dekóry s témou lúčnych kvetov majú väčšinou jemné pastelové farby a naše príbytky prívetivo krášlia. Sladké kvetinové tóny pripomínajú záhradnú slávnosť, slnkom pobozkané zlatisté farby vyrovnáva modrá pripomínajúca diaľky a to všetko zavŕšené šťavnatými odtieňmi zelenej, patrí k inšpiratívnej palete tohtoročného leta. Osviežte si svoj domov grafickými dekórmi kvetín alebo drobnými spŕškami jemných kvietkov. V každom prípade sa v nich budete cítiť pekne.

Radi Vám pomôžeme s výberom sortimentu z nášho e-shopu. Pár tipov nájdete v závere článku.
Lúčne kvety ako téma tohtoročného leta 2

STAČÍ LEN PÁR DETAILOV

textil je nositeľom farieb a dekórov

Strapaté koberce margarét patria k júlovej krajine. Je to naše typické leto, ktoré je súčasťou prázdnin, na ktoré sa vždy tešíme. Vôbec nevadí, keď si natrháte kyticu a odnesiete si ju domov do vázy. Margaréty dlho vydržia, len dajte pozor na zahnívajúce stonky a každý deň im vymeňte vodu. Ak pridáte ku kytici ešte vlčí mak alebo rebríček, je to čarovný pohľad. Rovnakú energiu dokážu odovzdať aj kvetinové vzory na tapetách alebo na textilných materiáloch. Nemusíte ich mať v interiéri veľa, môžete ich len decentne rozhodiť po vankúšoch alebo na letnom obruse. Ak si vyberiete lúčne kvety, krehké a jemné pastelové odtiene dodajú priestoru svetlo a romantický dotyk.

SADA OBLIEČOK NA VANKÚŠIKY MARGARÉTKY A RUŽE, 2 ks, 40 × 40 cm, so švom spevneným ozdobnou paspulkou

Lúčne kvety ako téma tohtoročného leta 3

UŠITE SI ZÁCLONY

z kuchynských utierok

Pokiaľ k vášmu hobby patrí šijací stroj, potom viete, akou inšpiráciou je každý kúsok látky. Zaujímavé vzory vás môžu upútať aj na tak prozaické veci ako je kuchynská utierka. Z dvojice ušijete príjemnú záclonku, ktorá nahradí roletu tam, kde vás trápi slnko. Ak vám vyhovuje veľkosť utierky, potom máte v ruke perfektne pripravený materiál so začistenými okrajmi. K hornej strane našite farebné pútka a spodnú časť zaťažte kovovým prútom. Je to úplne jednoduché, návod nájdete TU. Zostáva len dodať, že rozfúkané kvety púpavy našli inšpiráciu opäť v lúke jarných kvetov.

SADA UTIEROK Z EGYPTSKEJ BAVLNY PÚPAVY, veľkosť 50 × 70 cm, 3 ks s rôznym dekórom

Lúčne kvety ako téma tohtoročného leta 4

PESTUJTE BYLINKY

napríklad aj v mise na miesenie cesta

Zelená sezóna je v plnom prúde a doma môžete do sýtosti holdovať bylinkám. Darí sa im na balkóne, rovnako tak ako na vnútornom parapete. Ak máte dosť miesta okolo, vytvorte si malú záhradku napríklad v kuchynskej smaltovanej mise. Môže stáť aj na stole v blízkosti okna. Bylinky vám budú pripomínať lúky plné trávy a drobných kvetov, ktoré nám dodávajú energiu a potešenie pri prechádzkach. V teple každé ráno svojich zelených kamarátov oroste odstátou vodou a popremýšľajte, čo bude večer dobrého na tanieri.

ŠALÁTOVÁ SMALTOVANÁ MISA Modrotlač, v predaji aj prevedenie červená s bodkami

Lúčne kvety ako téma tohtoročného leta 5

PRE SPÁLŇU PLNÚ SNOV

vyberte si obliečky plné lúčnych bylín

Ak nie ste alergici, ktorí si nemôžu na kvitnúcu lúku ani spomenúť (alebo naopak, pretože doma ste v bezpečí), kúpte si nové obliečky dýchajúce romantikou. Vaša spálňa doslova rozkvitne. Aktuálne sú drobné kvietky a vzory ako z babičkinho herbára, rovnako tak ako celoplošné graficky pôsobiace vzory. Záleží na vašom nábytkovom vybavení a na nálade pri výbere. Rastlinné dekóry fungujú v priestore ako upokojujúca terapia.

BAVLNENÉ POSTEĽNÉ OBLIEČKY BLOMMOR v úprave renforcé (kvalitou sa blížia bavlnenému saténu) na štandardnú dĺžku periny.

18589_img_9838_oez_e

VO VÁZE NA STÔL

ozdobte ho natrhanými kvetinami

Lúčne kvety si môžete doma užiť nielen na dekoráciách, ale samozrejme aj ako živú kvetinu vo váze. Skvele sa bude hodiť k jednofarebným jedálenským súpravám, ako je napríklad novinka Diwali. Je z odolného opálového skla v tyrkysovej farbe a má povrch upravený proti bežnému opotrebovaniu. Bez obáv môžete taniere umývať v umývačke i používať v mikrovlnnej rúre.

SKLENENÁ JEDÁLENSKÁ SÚPRAVA Diwali Turquoise 18 Ks

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *