Muffiny so zajačikom

Jarné háčkovanie na vajíčka
21.2.2021
Okenné textílie plus jarný dekór
1.3.2021

Nápadov na vtipné servírovanie je dosť, dôležité je, aby vás nadlho nepripútal ku kuchyni. 

Samozrejme, keď chystám niečo pre najmenších, tak si dám záležať. Pri sladkostiach síce nemám obavy, že stravníkom nebude chutiť, ale deťom chceme urobiť radosť a zakaždým ich niečím prekvapiť. To sú tie pekné okamihy, na ktoré sa potom spomína.

Už som varovala, že mám plnú hlavu jari, takže nie je divu, že aj v napečených muffinoch vidím jarnú inšpiráciu. Ľahko mi z nich vykukli veselé tváričky zajačikov. Vytvorila som ich z drobných cukrárskych máčikov, ktorých nemusíte dávať také množstvo, ako som pridala ja. Cukrík totiž vplyvom tvarohového krému trošku zmäkne, čo vôbec nevadí, ale pridala som ešte jednu vrstvu kvôli fotkám. Aby farebné zdobenie na pečive držalo, navrstvila som na neho tvarohový krém s vanilkou, ktorý nerobte príliš sladký. Na pečenie muffinov s obľubou používam nepriľnavé silikónové formy alebo samostatné košíčky. Mám s nimi tie najlepšie skúsenosti.

Zajačia štylizácia vám zaberie len pár minút. Uši som vystrihla z pestrého transparentného papiera a tvárička vznikla len niekoľkými dotykmi strieborných perličiek a mini bonbónikov. Deti majú veľa fantázie, v dekorovaní uvidia presne to, čo si želajú…

Muffiny upečte podľa svojho obľúbeného receptu. Keď pracujem s krémom, potom rada pripravujem klasickú piškótu. Celkom si pripravte:

  • 12 ks muffinov
  • papierové košíčky
  • 3 pribináčky alebo doma ochutený tvaroh práškovým cukrom, vanilkovým extraktom a niekoľkými kvapkami limetky
  • 3 druhy farebných máčikov
  • strieborné perličky na oči
  • mini bonbóniky na nošteky
  • zvyšky transparentných papierov alebo potlačeného kartónu na uši
  • vrcholové lístky mäty

Ak sa vám napečené muffiny nafúkli doguľata, vrchy zrežte, ale nie zase úplne do roviny. Potom povrch potrite vychladeným tvarohom. Nerobte príliš veľkú vrstvu, zhltla by veľa cukrového posypu. Potom dajte muffin na mištičku a posypte máčikom. Prebytok odklopnite a muffin uložte do nepoužitého papierového košíčka. Máčik odporúčam na povrch nasypať len prstami, neuviazne ho tam toľko, ako keby ste muffin do máčiku ponorili.

Zo strieborných perličiek vytvorte oči, z bonbónikov noštek. Ušiská vystrihnite (len tak od boku) 10 cm dlhé a v najširšom bode uprostred 2,5 cm široké - pozri zelený kockovaný diel. Užším koncom ich len zasuňte medzi košíček a muffin. Aby každé ucho trčalo inam, v niektorých miestach som papier prehla. Pod krk zastrčte mätu ako mašličku.

Myslím, že podobne by sa dali dozdobiť muffiny do podoby medvedíka, mačičky, myšky alebo prasiatka. Ak nebudete chystať muffinky ako prekvapenie, prenechajte zdobenie deťom. Budete mať cukríky až za krkom, ale užijete si skvelú víkendovú zábavu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *