Pohovka v jednofarebných šatách

Domáci jogurt plný života
24.5.2020
Kurča s olivami + multifunkčný hrniec I
1.6.2020

Zaobstarať si pohovku v jedinom farebnom tóne môže mať jedno úskalie - aj keď sú poťahy tmavé, v hladkej ploche bez dekóru ľahšie vynikne každá škvrnka.

Napriek tomu si také poťahy kupujeme, pretože jednofarebné pohovky dobre zapadnú do vybavenia miestností, a lepšie sa kombinujú s ostatným bytovým textilom, ktorý je nositeľom vzorov. O čo jednoduchšie je zariaďovať sa prvýkrát. To možno všetko premyslieť a dokonale zladiť. V okamihu, keď už niekoľko rokov bývame, je obstaranie tak nápadnej plochy, ako je sedacia súprava alebo solitérna pohovka, ťažšie.

Ak vás však vaša sedačka neomrzela a potrebuje ju len nanovo potiahnuť, zvážte, či nevyskúšať jednofarebný napínací poťah. Je to presne ten okamih, kedy si dovolíte siahnuť aj po svetlých tónoch, ktorým ste sa vyhýbali kvôli nepraktickosti. Prípadne si spokojne vyberte sýtosť jednej farby, ktorá sa vám páči. Toto riešenie má ďalšiu nespornú výhodu. Kedykoľvek poťahy zašpiníte, môžete ich jednoducho vyprať v práčke na 30 °C. Elastický úplet tvorí 60% prírodných bavlnených vlákien a materiál sa dobre udržiava, napriek tomu, že sa na ňom vybláznia vaše deti aj štvornohí domáci miláčikovia.

Napínacie poťahy tvorí z rubu jemná pružná sieť, ktorá umožňuje prispôsobiť sa mnohých tvarom pohoviek. Pri meraní pohovky (opis rozmerov nájdete pri každom modeli na e-shope) sa v krajnom prípade môžete aj netrafiť, ale nepoškodený poťah možno bez problémov vrátiť. Takže je o čom premýšľať...


Pavučina pružných nití vytvára v rube materiálu štruktúru, ktorá sa pohybuje presne s požiadavkami na tvar pohovky. Materiál je roztiahnuteľný všetkými 8 smermi a okraj poťahu ukončuje pevnejší pružiaci lem, ktorý stiahne prebytok materiálu do potrebného tvaru. Poťahy sú skonštruované tak, aby prehltli celkový tvar sedačky, to znamená, že zakryjú aj zadnú stranu tak, aby sedačka mohla stáť v priestore. Aby poťah na pohovke pevne držal, k tomu slúžia upínacie pásky a molitanové valčeky, ktoré sa zanoria do hĺbky čalúnenia.

Zakončenie poťahu je riešené v dĺžke až k podlahe. Vo väčšine prípadov potrebujete ochrániť celočalúnenú pohovku, ktorá nestojí na nôžkach. Nenechajte sa mýliť fotografiou, chceli sme len ukázať, že sa dá ošatiť aj tento typ pohovky. Prebytok materiálu je schovaný pod korpusom pohovky práve vďaka pevnejšej gume v leme. Stále však platí, že musíte vybrať správne proporcie šírky a výšky poťahu podľa uvedených rozmerov.

V ponuke poťahov nájdete tiež poťahy na rohové sedačky, dvoj a trojmiestne sedačky, kreslá a taburety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *