Poťahy na pohovky bez opierok

Čierna medová kačica s badiánom
1.10.2021
Retro roláda s retro šľahačom
10.10.2021


Vrchné ošatenie sedacieho nábytku je pri výbere novej sedačky často konzultovanou otázkou. Akokoľvek nás výrobca presviedča o tom, že vybrané čalúnenie ide skvele čistiť a jeho životnosť je takmer neobmedzená, nakoniec zistíme, že jeho funkcia raz skončila.

Sedačky a kreslá skrátka nie sú nesmrteľné. A aj keď sa nám na nich výborne sedí, musíme sa párkrát za život rozhodnúť pre ďalšiu investíciu. Pri výbere novej sedacej súpravy budeme opäť zvažovať, či je čalúnenie dostatočne odolné proti oderu, vyťahaniu, vlhkosti a zašpineniu. Ale čo keď prenesiete všetky tieto starosti len na textilný poťah, ktorým možno starú sedačku inovovať? A naviac - ak je najväčšou devízou to, že po zašpineniu poťah stiahnete a vyperiete v práčke?

To už stojí za vyskúšanie. Príležitostí je viac než dosť. Super strečové poťahy na pohovky, kreslá, stoličky a taburety neustále dopĺňame o nové tvary a vzory; stačí len dobre zmerať svoj nábytok a vybrať si dekor alebo farebný odtieň. Poťahy dobre sedia na nábytku s pevnejším podkladom a hladkými geometrickými tvarmi (teda bez samostatných vankúšov). Poddajný materiál sa však ľahko prispôsobia aj oblým tvarom.

K menej obvyklým konštrukciám sedacieho nábytku patria pohovky a kreslá bez čalúnených podrúčiek. Avšak aj tu sme rozšírili ponuku jednofarebných poťahov Glamour o ďalšie modely s označením Niagara. Na výber sú poťahy na klasické kreslo, dvojkreslo a trojkreslo.

Naše domácnosti sú neustále konfrontované s bežným životom, kde sa pohybujú deti, domáce zvieratká aj menej ohľaduplné návštevy. Praktické textílie nám tak odoberú poriadnu dávku starostí. Rozhodne už vás nerozhodí rozmazaná čokoláda na pohovke. Práčka dá všetko celkom rýchlo do poriadku!

SVETLÉ FARBY PRISPIEVAJÚ K POHODE

Konečne si môžete na sedacej súprave dopriať smotanové tóny. Keď budete spokojní, kúpte si ďalší poťah v odlišnom farebnom odtieni. Nielen, že si počas roka doprajete príjemnú premenu bytu, ale v okamihu, keď sa jeden poťah perie a suší, jednoducho navlečiete druhý. Svetlé tóny sú symbolom svetla. Zväčšujú priestor a nechávajú vyznieť ostatné farby, ktoré sa od nich odrážajú. V kombináciách najlepšie pôsobia teplé farby dreva, ktoré neutrálne tóny oživia. Doprajte si maznavé pohodlie teplých diek, barančekových papúč a vankúšikov. Zima sa už pomaly hlási o svoje slovo…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *