Prestieradlá dotvárajú atmosféru

Uterák v jednoduchom darčekovom balení
2.5.2020
Jarný obrus s vanilkovým koláčom z prvých jahôd
10.5.2020

Prvý dotyk pri spočinutí na lôžku patrí prestieradlám. Vyberte si pre seba tie najlepšie.

Posteľnú bielizeň väčšina z nás miluje, pretože prináša do spálne určitý štýl. Prestieradlá sú jeho dôležitým prvkom dotvárajúcim celkový estetický obraz. Prestieradlá môžu príjemne chladiť, môžu vás privítať hebkosťou a dokonca chlpatou hrejivosťou. Okrem toho, že majú predovšetkým praktickú úlohu, hrajú svojou farebnosťou na lôžku prím. Určite to poznáte - môžete obliecť najkrajšie obliečky, keď nedoladíte prestieradlá, posteľ stratí glanc. Je to rovnaké, ako keď si k pekným šatám vezmete nevhodnú obuv.

Obliečky spravidla používame po dlhý čas. Takže vychytať správnu kvalitu a farby prestieradiel nie je až také zložité. Ak ste zimomriví, potom sa oplatí zaobstarať si k tomu najobľúbenejšiemu - ktoré používate v lete aj v zime, hladké prestieradlá aj napríklad tie z mikroplyšu. Spálňa je upokojujúca zóna, kde hľadáme azyl pred každodennými starosťami a kde musí byť o vás postarané tým najpríjemnejším spôsobom.

HEBUČKÝ MIKROPLYŠ PRE MALÝCH I VEĽKÝCH

Prestieradlá dotvárajú atmosféru2

Prestieradlá z mikroplyšu sú mimoriadne hebké a príjemné. Malým deťom pripomínajú kožúšok obľúbených hračiek, a nám dospelým ponúkajú hrejivé miesto na spanie. Materiál má skvelé termoregulačné vlastnosti a vyhovuje aj alergikom, lebo hustá štruktúra nepúšťa chĺpky. Prestieradlá sú rýchloschnúce a netreba ich žehliť. Pokiaľ ich v zimných mesiacoch skompletizujete s mikroplyšovými obliečkami, nemusíte ani púšťať kachle. Výrazné farby napínacích prestieradiel sa hodia k doladeniu spální na chatách i chalupách a pre svoju praktickú údržbu ich môžete využiť aj ako hrací poťah na posteľ v detskej izbe.

OBĽÚBENÍ VERNÍ FROŤÁCI

Prestieradlá dotvárajú atmosféru3

Napínacie prestieradlá so slučkovým povrchom - froté, nás sprevádzajú už po dlhé desaťročia. Možno patria k tým úplne prvým prestieradlám, ktoré nás svojím praktickým gumičkovým vynálezom zbavili nepríjemného odostielania. Teraz je to hračka a môžete si vybrať z veľkého množstva výrazných aj jemných odtieňov tak, aby prestieradlá presne ladili s obliečkami. Šijú sa vo veľkostiach určených pre detské postieľky, aj dvojpostele, a predovšetkým do nich oblečiete všetky výšky matracov. Za zmienku stoja tiež prestieradlá nepriepustné, ktoré zadržia vlhkosť na povrchu a zabránia tak presiaknutiu tekutín na matrac.

PASTELOVÉ FARBY V HLADKOM DŽERSEJI

Prestieradlá dotvárajú atmosféru4

Rovnako hladké džersejové prestieradlá je možné zakúpiť v nepriepustných kvalitách. Ostatné prestieradlá ponúkajú pružný úplet tvorený 100% bavlnou, ktorý sa po použití nedeformuje. Sú vzorované v mnohých farebných valérach z každej farby, pričom k najmódnejším odtieňom patrí latté, jemne béžová a svetlošedá skvele dokresľujúca obliečky z prírodných materiálov tón v tóne. Výraznejšie pastelové farby naopak odrazia obliečky s geometrickými i rastlinnými dekórami, kde platí jednoduché pravidlo, že prestieradlo by malo byť jednou z najdôležitejších farieb použitých na lôžkovinách.

AKO ZABALIŤ PRESTIERADLÁ AKO DARČEK?

Prestieradlá dotvárajú atmosféru5

Skladanie prestieradiel do prádelníkov nepatrí práve k príjemným domácim športom. Ale musí to byť, pretože inak zaberajú miesto, a aj po napnutí na matraci sú nepekne pokrčené. Vyskúšajte ten najjednoduchší spôsob a zmotajte prestieradlá do úhľadných valčekov. Zaistite ich džersejovými páskami (viď predchádzajúci obrázok), aby ste s nimi mohli v skrini manipulovať. Prestieradlá bývajú pri predaji úhľadne zložená do tvaru obdĺžnika, čo sa tiež môžete naučiť podľa foto postupu, ktorý nájdete v nasledujúcom článku (prekliknite sa TU). Zároveň využite návod na darčekový obal na nové prestieradlo. Tvoria ho len dva obdĺžniky potlačeného papiera vytvarované ako efektná taška.

Prajem vám spokojný nákup!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *