Prestieradlá dotvárajú atmosféru

Kura na špajdli
22.8.2019
Tymianový sirup do letných koktailov
27.8.2019

Prvý dotyk pri spočinutí na lôžku patrí prestieradlám. Vyberte si pre seba tie najlepšie.

Posteľnú bielizeň väčšina z nás miluje, pretože prináša do spálne určitý štýl. Prestieradlá sú jeho dôležitým prvkom dotvárajúcim celkový estetický obraz. Prestieradlá môžu príjemne chladiť (kiež by to tak v súčasných horúčavách dlho pôsobilo), môžu vás privítať hebkosťou a dokonca chlpatou hrejivosťou. Okrem toho, že majú predovšetkým praktickú úlohu, hrajú svojou farebnosťou na lôžku prím. Určite to poznáte - môžete povliecť najkrajšie obliečky, keď nedoladíte prestieradlá, posteľ stratí glanc. Je to rovnaké, ako keď si k pekným šatám vezmete nevhodnú obuv.

Obliečky spravidla používame po dlhý čas. Takže vychytať správnu kvalitu a farbu prestieradiel nie je až tak zložité. Ak ste zimomrivci, potom sa oplatí zaobstarať si k tým najobľúbenejším - ktoré sú v chode v lete aj v zime, hladké prestieradlá aj napríklad tie z mikroplyšu. Spálňa je upokojujúca zóna, kde hľadáme azyl pred každodennými starosťami a kde musí byť o vás postarané tým najpríjemnejším spôsobom.

HEBUČKÝ MIKROPLYŠ PRE MALÝCH I VEĽKÝCH

Prestieradlá dotvárajú atmosféru2

Prestieradlá z mikroplyšu sú mimoriadne hebké a príjemné. Malým deťom pripomínajú kožúšok obľúbených hračiek a nám dospelým ponúkajú hrejivé miesto na spanie. Materiál má skvelé termoregulačné vlastnosti a vyhovuje aj alergikom, lebo hustá štruktúra nepúšťa chĺpky. Prestieradlá sú rýchloschnúce a netreba ich žehliť. Pokiaľ ich v zimných mesiacoch skompletizujete s mikroplyšovými obliečkami, nemusíte ani púšťať kachle. Výrazné farby napínacích prestieradiel sa hodia k doladeniu spální na chatách i chalupách a pre svoju praktickú údržbu ich môžete využiť aj ako hrací návlek na posteľ v detskej izbe.

OBĽÚBENÍ VERNÍ FROŤÁCI

Prestieradlá dotvárajú atmosféru3

Napínacie prestieradlá so slučkovým povrchom - froté, nás sprevádzajú už po dlhé desaťročia. Možno patria k tým úplne prvým prestieradlám, ktoré nás svojím praktickým gumičkovým vynálezom zbavili nepríjemného stlania postelí. Teraz je to hračka a môžete si vybrať z veľkého množstva výrazných aj jemných odtieňov tak, aby prestieradlá presne ladili s obliečkami. Šijú sa vo veľkostiach určených ako detským postieľkam, tak i dvojposteliam a predovšetkým do nich oblečiete všetky výšky matracov. Za zmienku stoja tiež prestieradlá nepriepustné, ktoré zadržia vlhkosť na povrchu a zabránia tak presiaknutiu tekutín na matrac.

PASTELOVÉ FARBY V HLADKOM DŽERSEJI

Prestieradlá dotvárajú atmosféru4

Rovnako hladké džersejové prestieradlá je možné zakúpiť v nepriepustných kvalitách. Ostatné prestieradlá ponúkajú pružný úplet tvorený 100% bavlnou, ktorý sa po použití nedeformuje. Sú vyvzorované v mnohých farebných valéroch z každej farby, pričom k najmódnejším odtieňom patrí latté, jemne béžová a svetlošedá skvele dokresľujú obliečky z prírodných materiálov tón v tóne. Výraznejšie pastelové farby naopak odrazia obliečky s geometrickými i rastlinnými dekórmi, kde platí jednoduché pravidlo, že prestieradlo by malo byť jednou z najdôležitejších farieb použitých na lôžkovinách.

AKO ZABALIŤ PESTIERADLO AKO DARČEK?

Prestieradlá dotvárajú atmosféru5

Skladanie prestieradiel do prádelníkov nepatrí práve k príjemným domácim športom. Ale musí to byť, pretože inak zaberajú miesto, a aj po napnutí na matraci sú nepekne pokrčené. Vyskúšajte ten najjednoduchší spôsob a zmotajte plachty do úhľadných valčekov. Zaistite ich džersejovými páskami (viď predchádzajúci obrázok), aby ste s nimi mohli v skrini manipulovať. Plachty bývajú pri predaji úhľadne zložené do tvaru obdĺžnika, čo sa tiež môžete naučiť podľa foto postupu, ktorý nájdete v nasledujúcom článku (prekliknite sa TU). Zároveň využite návod na darčekový obal na nové prestieradlo. Tvoria ho len dva obdĺžniky potlačeného papiera vytvarované ako efektná taška.

Prajem vám spokojný nákup!

1 Comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *