Sladký advent pre deti

4 osvedčené finty pre upratanú kuchyňu
18.10.2020
Pruhovaná čokoláda
24.10.2020

Premýšľala som, aký nápad priniesť pre rodičov, ktorí nemajú tú možnosť siahnuť do skrine a vytiahnuť minuloročný adventný kalendár. Hovorím rodičia - pretože tento advenťák môžu smelo vytvárať aj otcovia. A možno ich to bude aj baviť...

Adventný kalendár som vyrobila z krabičiek zo zápaliek. Ak vám nie sú príliš sympatické, uisťujem vás, že sa krabičky v hotovom výrobku úplne stratia. Vyrobíte ho za jeden voľný večer a namiesto návodu vám stačí raz mrknúť na obrázok. Tak je to jednoduché.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ

Napadlo mi, že toľko škatuliek od zápaliek len tak nenazbierate. Rozhodla som sa ich kúpiť s tým, že mi zostane zásoba na celý rok. Jednoducho som ich vysypala do krabice a vždy si ich za hrsť pridám do bežne vyprázdnenej krabičky. Určite sa nejako spotrebujú. Pripravte si:

  • 24 ks krabičiek od zápaliek
  • 3 archy rôzne potlačených kartónov s detskými a grafickými motívmi (záleží na veku dieťaťa)
  • kancelárske lepidlo Pritt
  • 24 ks malých gombíkov, korálok, drobných dekorácií na úchytky k zásuvkám
  • samolepiace obojstranné lepiace štvorčeky (kto robí scrappbook, dobre pozná)
  • výsek snehuliaka, obrázok vystrihnutý z pohľadnice a pod.

Podľa obrázku si zostavte výslednú kocku, aby vám bolo jasné ako budete krabičky zlepovať k sebe. Kocku zostavíte zo skupiniek 3 krabičiek nad sebou.

POHĽAD ZBLÍZKA

Tréningovú kocku rozoberte; budete mať pred sebou 8 skupiniek, každú zloženú z 3 krabičiek. Zápalky zatiaľ ponechajte vo vnútri, aby boli krabičky pevnejšie pri lepení. Krabičky v každej skupinke zlepte k sebe a výsledné komíniky ponechajte zaťažené schnúť. Medzitým si pripravte dva rôzne farebné štvorce s veľkosťou 10,5 × 10,5 cm. Na spodný štvorec zložte do tvaru 4 skupinky krabičiek (presne na stred) a pevne ich prilepte k podkladu. Pozor - vzájomne k sebe skupinky nelepte, zásuvky by nešli vytiahnuť. Potom prilepte horné poschodie škatuliek. Povrch krabičiek dobre natrite lepidlom a pritlačte horný kartónový štvorec. Kocku ľahko zaťažte a nechajte chvíľu schnúť. Až potom vyberte zásuvky a odstráňte zápalky. Boky škatuliek, ktoré mieria škrtadlami dopredu, polepte obdĺžničkami kartónu veľkými 5,5 × 4,5 cm. Vychádza to nádherne. Prednú stranu zásuviek vybavte gombíkom alebo niečím plastickým, za čo bude možné zásuvku vytiahnuť. Aby bol gombík nejaký ten milimeter oddialený, použite na prilepenie obojstranné lepiace štvorčeky. Nakoniec dozdobte hornú kartónovú plochu. Opäť pomocou odďaľovacích štvorčekov pripevnite dekoráciu a celok dozdobte, ako sa vám páči. 

Aby som nezabudla; zásuvky by mali mať nalepené alebo napísané čísla od 1-24, pekne na preskáčku, ale väčšie deti ich tam mať nemusia. Výhodou malých krabičiek je, že sa do nich nezmestí prehnané množstvo cukríkov, takže kalendár funguje znamenite.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *