Spite v ponožkách, je to terapia

Chlieb so špaldou a údeným mäsom
16.9.2021
Kyslá kapusta pekne po domácky
24.9.2021

Spali ste v ponožkách naposledy pod stanom? Potom si ešte spomeniete, ako vás príjemne ochránili pred chladom. Ponožky toho ale dokážu omnoho viac.

Celý deň sme väčšinou v zhone, občas sa pridá stres a starosti. Večer líhame neuvoľnení a v nepohode. Poznáte podobné situácie? Určite áno a v bežnom živote o ne nebýva núdza. Skúste si večer navliecť teplé ponožky a skočte do postele. Ak neviete, čo ponožky dokážu, musíte to vyskúšať.

Ponožky na spanie sú trošku iné, než tie, ktoré obvykle nosíte. Predovšetkým sú veľké a pohodlné, takže nikde neškrtia a vďaka pletenine alebo v kombinácii s imitáciou ovčieho rúna, vám odovzdajú pokojné teplo. Hebký dotyk kožušinky je len bonusom navyše. Zafunguje na vás podobne ako keď ste v detstve siahli po plyšovej hračke. Tu je pár ďalších výhod, ktorými sa zaoberajú aj odborníci na spánok. Všetky bezchybne fungujú:

čo vedia ponožky na spanie

  • Keď sa signál k spánku neozýva, nechajte prevaľovanie na lôžku a navlečte huňaté ponožky. Váš termoregulačný systém zlepší cirkuláciu krvi, vyrovná teploty v tele a myseľ vyzve k pokoju, za ktorým nasleduje spánok. Odborné štúdie preukázali, že zaspíte skôr, než je pre vás obvyklé.
  • Z rovnakého dôvodu navlečte ponožky aj svojim malým deťom. Nielen, že sa rýchlejšie zahrejú, ale teplo podporí ich kvalitný spánok.
  • Ak trpíte zlým prekrvením končatín, alebo zaspávate v ľadovej posteli, nie je čo riešiť - potrebujete teplo od nôh. Akonáhle si zahrejete nohy, prestane vám byť zima po tele.
  • Nohy v teple prinesú uvoľnenie a pohodu. A do tej sa niekedy musíte nútiť, aj keď ste práve pomýšľali na sex. Zaobstarajte ponožky sebe i svojmu partnerovi; sexuológovia tvrdia, že zafungujú. Z príjemnej chvíle pred zaspávaním bude ešte príjemnejšie.
  • Ponožky v posteli sa odporúčajú aj ženám v menopauze. Časté návaly, ktoré trápia najmä v spánku, môžu ponožky veľmi dobre zmierniť. Telesná termoregulácia napomôže zníženiu telesnej teploty i tlaku, a tým aj upokojeniu hormónov, ktoré majú na svedomí nepríjemné potenie.

Nosenie ponožiek na spanie je naskrz zdravým zvykom. Ponožky vás v žiadnom prípade nesmú nikde zvierať, takže si kúpte pohodlné veľkosti. A nezabudnite na hygienu. Ponožky na spanie sú určené výhradne do postele. Pravidelne ich perte obrátené naruby a využívajte výhod syntetického rúna, ktoré sa vlastnosťami vyrovná prírodným vláknam, ale je nezrážanlivé, nepodporuje roztoče a po vypraní rýchlo schne.

Spite v ponožkách, je to terapia 2

ÚTULNÉ PONOŽKY DO POSTELE

prinesú spánok o poznanie rýchlejšie

Ak vás zaplaví teplo a pohoda, telo začne pozvoľna produkovať melatonín, spánkový hormón, vďaka ktorému sa začnete cítiť ospalo. Navodiť si príjemné pocity je pred spánkom veľmi dôležité. Navlečte chlpaté ponožky a vyskúšajte zmenu. Ak považujete ponožky v posteli za absolútne asexuálny prvok, mýlite sa. Farebné ponožky s barančekovým vnútrom pôsobia pohodovo a útulne, a koniec koncov sa neberte tak vážne - problém vyriešite jednoducho - navlečte si ich na noc obaja! Ponožky predávame v pánskych i dámskych veľkostiach, a mnoho ľudí na ne nedá dopustiť, aj keď sa vám s tým napríklad nepochvália. Kúpte ich všetkým svojim priateľom k Vianociam a uvidíte.

PONOŽKY NA SPANIE BERIT, v azúrovej, čokoládovej a lososovej farbe, vo veľkostiach 35 – 45

Spite v ponožkách, je to terapia 3

STUDENÁ JESEŇ NEMÁ ŠANCU

komplet na leňošenie dokonale zahreje a nesmú v ňom chýbať ponožky

Nosenie ponožiek môžete rozšíriť aj na denné chvíle pohody, kedy máte čas na leňošenie. Presne to ponúka komplet zo syntetického rúna inšpirovaný tradičnými folklórnymi vzormi pripomínajúcimi ručnú pleteninu. Zimná súprava na zahriatie vám ponúkne dvojvrstvovú hebučkú deku, vankúšik a spomínané chlpaté ponožky v univerzálnej veľkosti. Imitácia ovčej kože i vrchný materiál je z mikrovlákna, ktoré je ľahučké, znesie časté pranie a perfektne rýchlo schne.

BARANČEKOVÁ SÚPRAVA CAROL, obliečka na vankúšik a hrejivé ponožky

Spite v ponožkách, je to terapia 4

PEKNÉ NÔŽKY DO PONOŽKY

s pedikúrou a vyživujúcimi krémami

Navliekanie ponožiek by nemala sťažovať stvrdnutá koža na chodidlách a nedbalá pedikúra. K pravidelnému udržiavaniu nôh nás vedie nielen čistota, zdravie, ale aj potreba pôsobiť pekne. Aj v tejto chvíli sú ponožky na spanie na vašej strane. V noci, keď odpočívate, sa môžu vaše nohy pekne zregenerovať. Využite veľa hodín spánku a pred ním siahnite po hutnom a výživnom kréme špeciálne určenom na ošetrenie nôh. Pomôže vám odstrániť stvrdnutú kožu z chodidiel tým, že sa v ponožkách lepšie absorbuje do pokožky. V tomto prípade vymeňte raz za týždeň chlpaté ponožky za slabé bavlnené, z ktorých prebytok krému ľahšie vyperiete.

ELEKTRICKÁ MANIKÚRA-PEDIKÚRA, bateriová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *