Uterák v jednoduchom darčekovom balení

Oblečené kura so špenátovými knedľami
30.4.2020
Prestieradlá dotvárajú atmosféru
7.5.2020

Uteráky patria k potrebnej a sympatickej výbave domácností. Statické zariadenia našich kúpeľní dokážu osviežiť farbami, ktoré sa môžu často obmieňať a strohým plochám dodávajú mäkkosť aj štruktúru.

Nadýchané uteráky a rozmerné osušky vnášajú do kúpeľne pocity komfortu a pohodlia. Stačí sa len zabaliť a blažene relaxovať. Sú to chvíle spojené s pokojom a intimitou, kedy sa tiež konečne chvíľu venujeme sami sebe.

Farebné plánovanie kúpeľne býva najčastejšie riešené bielou farbou vnášajúcou do priestoru čistotu. Samotná biela však vyzerá príliš sterilne; lepšie vynikne na pozadí svetlých krémových odtieňov. Farebný akcent textílií je tu potom náramne vítaným kontrastom. Pridajte sem vínovú, žltú, alebo jemnejšiu valéry hnedú. Hlboké odtiene kameňa a betónu, kraľujúce súčasným moderným minimalisticky poňatým kúpeľniam, sú praktické a pôsobivé, ale vyznievajú trochu tvrdo a chladne. Do priestoru primiešajte správne odtiene modrej, zelenej aj jemne fialovej farby textílií. Celok nebude pôsobiť tak neutrálne. Pridáte mu elegantne vyváženú živosť alebo naopak dotyk zenového prírodného pokoja.

Uteráky považujem za vítaný darček pre okruh najbližších priateľov a pre rodinných príslušníkov. Ak poznáte dobre štýl ich kúpeľňového vybavenia, určite im urobíte radosť. Je to darček viac menej osobný, takže môžete pridať aj trošku nápaditosti. Ak sa Vám hodí pribaliť k darčeku trochu kozmetiky, mám tu jednoduchý nápad, ktorý vás zdrží menej, než balenie do darčekového papiera.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ NA DARČEKOVÉ KAZETY

Zvolila som pevnejšiu papierovú krabicu kruhového základu a uterákom som jednoducho obalila jej spodnú časť. Viečko sa do aranžmánov nehodí, ale venujte ho nenápadne mimo. Celistvá darčeková krabica sa v domácnosti tiež bude hodiť. Celkovo si pripravte:

  • bavlnený uterák klasických rozmerov 50 × 90-100 cm
  • papierovú krabicu s priemerom 18-20 cm
  • kozmetiku podľa vlastného výberu
  • špendlíky s hlavičkou
  • dekoračnú stuhu v dĺžke 90 cm

Z krabice odložte veko a spodnú časť omotajte zloženým uterákom. Uterák najprv položte pred seba a pozdĺžne ho preložte na tretiny alebo na štvrtiny, podľa toho, ako je krabica vysoká. Pruh dole zarovnajte s dnom krabice, a začnite ju omotávať. Navrchu uterák nechajte presahovať, aby schoval okraj papierového plášťa.

Čím je uterák huňatejší, tým bude zložený pruh robustnejší. Uterák bude mať tendenciu sa rozmotať, takže otvorený okraj bude potrebné nenápadne prichytiť so špendlíkom. Celok previažte stuhou, aby pekne držal pohromade.

CELOK UDRŽÍ STUHA A PÁR ŠPENDLÍKOV

Keď krabica s naaranžovaným uterákom dobre drží, otočte si ju dekoračnou bordúrou pred seba. Väčšina uterákov je nejako zdobená - výšivkou, aplikáciou, alebo saténovými stužkami, ako je tomu u uterákov s ktorými som pracovala, takže to využite. Mašľu umiestnite na stranu, kde zložený pruh končí, ešte lepšie ho tak upevníte. Až teraz naaranžujte obsah do škatule. Dno možno vyložiť žinkami, kúskom saténu a pod. Ak máte dostatočne veľký kus celofánu, celý darček do neho zabaľte a priložte pekné venovanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *