Vianočné stolovanie v tradičných farbách

Orechy s tromi náplňami
9.12.2020
Nepečené sušienkové cukrovinky
15.12.2020

Zakončite tento rok príjemným posedením pri stole a vyzdobte si ho absolútne podľa svojho gusta.

Nič nespája ľudí viac ako posedenie pri výbornej večery a krásne prestretého stola. Ak premýšľate, aký bude ten váš, tak ak dáte na trendy, tohtoročným Vianociam dominuje biela. A to vo všetkých variantoch, aj v napohľad nesúrodej kombinácii lesku a prírodných materiálov. Výsledok však vyzerá nádherne. Všeobecne platí, že slávnostne prestretý stôl by mal byť vystrojený v rovnakom duchu, ako vianočný stromček, zvlášť, ak sa nachádzajú v jednom priestore.

Najkrajšia výzdoba je však tá, ktorú máte v rodine po generácie. Zašlé sklenené a kovové ozdoby, tvarované štipce na sviečky na stromček, to všetko vykúzli tú najkrajšiu atmosféru, vám milú a blízku. Hodia sa k nim vetvičky, šišky, trocha machu, sušené kvety. Nostalgická výzdoba bude plná romantiky a spomienok.

Ku stolovaniu sú ideálnymi spoločníkmi sviečky a svietniky, ktoré prinášajú do priestoru očarenie. V období, ktoré prežívame je tak dôležité všetko, čo nás upokojuje.

Na stole môžu byť drobné dekorácie, dodávajúce celému aranžmánu náladu. Do taniera vložte čokoládovú mincu, keramickú rybku pre šťastie, aj iné nápadité drobnosti a tým privítajte všetkých prítomných pri stole. Váš stôl môže byť aj ukážkou dôvtipu a úplne nekonvenčný. Mimo každoročného diktátu trendov siahame najčastejšie po tradičnej červenej, bielej a zelenej farbe, ktorú na stôl prinesie rastlinný dekór. Červená tvorí základ i nášho stola, pričom obrus tu zastúpil široký šál z jemného materiálu. Fantázia a umenie improvizovať sú o Vianociach vítané.

Ak máte v kuchyni dosť miesta, kúpte si servis s vianočným dekórom. Ak to neplatí, možno si vybrať tanierovú súpravu, ktorá je dokonale skladná a navyše ju budete užívať kedykoľvek počas roka. Červený dekór na sklenenom riade Adonia k nej rozhodne patrí. Taniere doplňte luxusnými nerezovými príbormi a pokojne si prestrite na elegantnom červenom šále, ktorý je tak veľký, že vystačí aj na stôl pre 6 osôb (do nášho e-shopu sa prekliknete obrázkami).

SVIATOČNÉ STOLOVANIE MÔŽE BYŤ UVOĽNENÉ A NEKONVENČNÉ

Vianočné stolovanie v tradičných farbách4
Na takto veľkom stole sa toho deje naozaj veľa. Každý musí mať svoje pohodlné miesto, ale okrem toho je dobré vymedziť pár ostrovčekov na horúce i studené nápoje, na umiestnenie misy s ovocím, so sladkosťami a pod. Výborne poslúži veľké okrúhle prestieranie s dekórom dreva, alebo dokonca aj rozmerný plát zo stromu.

KRÚŽOK NA OBRÚSKY NAHRADÍ AJ FORMIČKA NA CUKROVINKY

Vianočné stolovanie v tradičných farbách5
Spomínate si, ako sme si v detstve vystrihovali otvory zo zloženého kolesa papiera a po jeho rozložení vznikla čipkovaná dečka? Práve taký dekór objavíte na riade z opálového skla, ktoré má veľa dobrých vlastností - je vysoko odolné voči tepelnému šoku a poškriabaniu, a môžete ho smelo zveriť umývačke aj mikrovlnnej rúre. K naaranžovaniu obrúska využite najrôznejšie kuchynské formičky na cesto, s ktorými ste práve zápolili v kuchyni.

MALÝ TIP

 

Obrúsky si vytvoríte z kúsku plátna s voľnejšou väzbou. Nastrihajte štvorce veľké 45 × 45 cm, ich okraje vytrepte do hĺbky 2,5 cm a tkaninu zaistite endlovacím stehom. Budú sa perfektne hodiť k šále, ktorá má na oboch koncoch strapce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *