Záclony s farebnou bordúrou patria k novinkám

Obrusy pre dobrú náladu
25.3.2022
Darčeky podľa horoskopu – Baran
31.3.2022

Fialová farba je vyhlásenou farbou tohto roku. Na záclony sa hodí jej jemnejší odtieň, ladiaci s jarnými kvetmi.

Prvý pohľad pri vstupe do miestnosti patrí väčšinou oknu. Upúta nás svetlo, ktoré tadiaľto prúdi do miestnosti. Pôsobí ešte príjemnejšie, ak je rozptýlené cez pekné záclony. Či si môžeme dovoliť dlhé nariasené záclony, alebo praktické krátke, o tom, aj o ozdobnosti celej plochy, rozhoduje mnoho faktorov – ako napríklad hĺbka okenného výklenku, umiestnenie vykurovacieho telesa, priechod na balkón a pod.. Rovnako dôležitý je celkový štýl miestnosti. 

Ak zostanete pri klasických bielych variantoch záclon, vyberte si vzor, ​​ktorý sa vám páči, ale s ohľadom na to, ako veľmi si prajete okná zatieniť:

  • husto riasené záclony s celoplošným a výrazným žakárovým vzorom- pre miestnosť, ktorú chcete veľmi zatieniť
  • jemnejšie riasené záclony s drobným vzorom, napríklad s riedko rozloženým bodkou + záclony zakončené nízkou výraznou bordúrou- pre miestnosť, ktorú chcete málo zatieniť 
  • jemnejšie riasené záclony s vysokou bordúrou a odznievajúcim vzorom v hornej ploche- pre stredné zatienenie

Hotové žakárové záclony majú najrôznejší tvar

Ich okraj napríklad zdobí zúbkované prelamovanie, lunetové vykrojenie, v ponuke sú aj balkónové komplety. Všetky sú zhotovené z materiálov, ktoré sa len minimálne stláčajú a po praní si dlho zachovávajú svoj čisto biely odtieň. Pre bezchybné pranie ponúkame bezfosfátový bioaktívny prací prášok Qualt s vysokou pracou a bieliacou účinnosťou a sviežou vôňou. Či vám budú vyhovovať rozmery hotových záclon, zistíte z nasledujúcich informácií:

Aká by mala byť šírka a dĺžka záclony?

Pri výbere správneho rozmeru záclony je potrebné k veľkosti okna pripočítať výšku garniže alebo záclonovej tyče. Ideálne umiestnenie záclonovej tyče je 10 cm nad oknom. Hotové záclony s rozmerom 350 × 160 cm sú určené na okno, ktorého šírka vrátane 15 cm presahov po oboch stranách je 140 – 175 cm.

zaclony-nakres-2019-1 (1)
 
zaclony-nakres-topeni-2019-2

Bežná dĺžka záclony siaha buď po parapet (A) alebo tesne nad kúrenie situované pod oknom (B). Dĺžku zmerajte od žabiek smerom dole k požadovanému bodu.

Pokiaľ je záclona dlhšia ako potrebujete, upravíte ju veľmi jednoduchým spôsobom bez nutnosti šitia. Horný zatkaný okraj pozdĺžne prehnite, aby ste dosiahli potrebnú dĺžku.


 

ZÁCLONY S FAREBNOU BORDÚROU PATRIA K NOVINKÁM2

ŽAKÁROVÁ ZÁCLONA MARIANA

patrí k hotovým záclonám, to znamená, že je ušitá na mieru klasického okna. Je zakončená zatkanými okrajmi a za pevný horný okraj ju môžete ihneď zavesiť.

FAREBNÉ BORDÚRY PATRIA K NOVINKÁM

ZÁCLONY S FAREBNOU BORDÚROU PATRIA K NOVINKÁM3

Záclony s fialovými bordúrami ponúkame aj v prevedení určenom pre balkónový komplet - viď nižšie. Tento dekór si však môžete zaobstarať aj len v bielom prevedení. Záclonám pristane výrazné nariasenie. Všetky záclony s dĺžkou okolo parapetu majú rozmery 350 × 160 cm. K balkónovému kompletu patrí navyše dlhá záclona na dvere v rozmere 200 × 250 cm.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *