Kurča s olivami + multifunkčný hrniec I

Pohovka v jednofarebných šatách
28.5.2020
Morčacie prsia s rozmarínom + multifunkčný hrniec II
1.6.2020

Ak ste sa práve rozhodli pre skvalitnenie svojho spánku, a s jarnou reorganizáciou svojho domova kupujete nové matrace, potom vás v prípade nákupu matraca VISCOFOAM DUO čaká prekvapenie v podobe multifunkčného hrnca Be Pre Chef PREMIER.

Nás samých zaujímalo, čo hrniec vie a či budete s atraktívnym spojením kuchyňa + spálňa spokojní. Vzhľadom k tomu, že láska prechádza žalúdkom, je to spojenie úplne logické.

Hrniec, ktorý získate s výberom matraca úplne zadarmo, má celý rad funkcií, ktoré si zvolíte pomocou tlačidiel na prednom paneli. V tomto úspornom prístroji pripravíte celý rad najrôznejších pokrmov. Môžete v ňom variť, piecť, dusiť, smažiť i zapekať. Hrniec disponuje aj programom pomalého varenia, odloženým štartom a časovačom. Výborne zvládne polievky, cestoviny, ryžu, dezerty, omáčky a ďalšie tradičné pokrmy. Vnútorná nádoba má objem 5 litrov, takže uspokojíte naozaj početnú rodinu, ale ako som zistila pri testovaní, bez problémov v ňom uvaríte aj pre dvoch. Vnútorná nádoba, v ktorej sa pokrm pripravuje, má nepriľnavý povrch a je vyberateľná na jednoduché čistenie. V podstate som ju vždy iba vypláchla vodou s jemným saponátom za pomoci hladkej špongie. K hrncu patrí odmerka - napr. na presné pomery pri varení ryže, a potom som tiež využila aj drôtenú mriežku na varenie v pare.

Ovládanie funkcií je jednoduché. Dôležitejší je správny výber receptov. Čo sa dusenia týka, najlepšie sa zorientujete medzi receptami "z jedného hrnca". V tom je v podstate najväčšie kúzlo varenia v multifunkčnom hrnci. Zveríte mu všetky ingrediencie a už sa len tešíte na hotový obed. S ohľadom na jednotlivé suroviny, je však možné pridávať ich do hrnca postupne. Prvý variant - teda všetko naraz, vám predkladám dnes, a prácu s krehkou zeleninou tu nájdete zase o týždeň. 

Kurča s olivami + multifunkčný hrniec I 2

KURČA S PARADAJKAMI, HUBAMI A OLIVAMI

Príprava: 30 minút + 1 hodina dusenie * Získate: 8 porcií

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 8 ks kuracích horných stehien, zbavených kože
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • 200 g konzervovaných sekaných paradajok
  • 3 veľké strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 1 červená čili paprička
  • 250 g bielych šampiňónov, nakrájaných nahrubo
  • 8 guľôčok čierneho korenia
  • hrsť zelených olív
  • 400 ml mäsového vývaru
  • veľká hrsť nasekanej petržlenovej vňate

1. Na dno nádoby hrnca dajte 2 PL oleja, pridajte osolené a okorenené kúsky kuraťa zbavené kože a pomocou stierky ich v oleji obaľte.

2. Pridajte nasekané paradajky, plátky cesnaku a nakrájanú čili papričku zbavenú semienok. Hore navŕšte nahrubo nakrájané šampiňóny. Ľahko ich osoľte a pridajte 8 guľôčok čierneho korenia a hrsť olív.

3. Všetko zalejte 400 ml silného vývaru. Nič nemiešajte a hrniec uzavrite. Zvoľte program DUSIŤ= GUISO, čas nastavte na 60 minút (až 80 minút, záleží na veľkosti kúskov mäsa) a teplotu na stupeň 2 (prostredná) = na displeji sa objaví hodnota 2060. Všetko hotovo, za 1 hodinu hrniec odpíska a prepne sa do režimu UDRŽIAVANIE TEPLOTY = CALIENTE, čo pri priamom varení nepotrebujete, takže hrniec vypnite. Počkajte, až zmizne para, ktorá by vás mohla zraniť, a hrniec otvorte. Nájdete rovnaký výsledok, ako na fotografii.

POZN .: Odporúčam mierne zredukovať omáčku, ak je potrebné, dochuťte korením a soľou.

Jednotlivé porcie podávajte s talianskymi cestovinami hojne zasypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Čerstvé ingrediencie, olivy, šampiňóny, bylinky a konzervované paradajky, to všetko v jednom hrnci s celkovým, asi dvojhodinovým varením, avšak bez vašej sústavnej asistencie. Hrniec postavte na rovnú podložku - najlepšie do priestoru, aby mohla voľne unikať para. Hrniec nemá tlakovú funkciu, ale vo veku je parný ventil (vľavo hore), ktorým para podľa potreby odchádza. Všetky suroviny navŕšte do hrnca podľa receptu a počkajte si na výsledok...

...ktorým je dokonale mäkké mäso a priama chuť paradajok a olív. Ak ste medzitým stihli prechádzku a nevrátili sa presne na čas, nevadí. Hrniec sa po ukončení nastavenej činnosti prepne do režimu ohrievania, a jedlo na vás bez zmeny počká.

ako na multifunkčný hrniec

Dobre si prečítajte Užívateľský manuál, ktorý je súčasťou balenia. Tu je len pár dôležitých upozornení:

  • Pred prvým varením naplňte nádobu hrnca ½ l vody s octom alebo citrónom, aby sa robot vyčistil a pripravil k práci. Zvoľte k tomu program STERILIZÁCIA = ESTERILIZACION. V túto chvíľu hrniec veľa parí, ponechajte ho v priestore.
  • Ak robot varí, nevypínajte prístroj ani ho nevyťahujte zo siete. Pretože som si nevedela rady s dobou varenia (a hlavne mi chýbala kontrola, čo sa deje vo vnútri :o), zvolila som približnú hodnotu, obsah skontrolovala, a nastavila ešte potrebný čas. Odporúčam urobiť si poznámky k ďalšiemu vareniu.
  • Pre manipuláciu s varnou nádobou používajte priložené nástroje z plastu, aby sa povrch nepoškrabal. Dobre mi poslúžili tiež nástroje zo silikónu.
  • Na parný ventil vo veku nič neklaďte, aby mohla para voľne unikať. Pozor - môže byť veľmi horúca!
  • Ako budete veko otvárať, musí byť hrniec vypnutý a ventil v kľude. V túto chvíľu som si dala na celé veko rozloženú utierku, aby ma para zvnútra hrnca neprekvapila.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *