O nás

Už od roku 2016 pre vás pripravujeme články, v ktorých hrajú produkty deDoma hlavnú rolu. Tieto stránky vznikajú z čistej radosti z tvorenia a s predstavou zhromaždiť na tomto mieste množstvo nápadov, ktoré si môžete vyrobiť spolu s nami. Podstatné je, že impulzom sa vo väčšine prípadov stali predmety a šikovní pomocníci do domácnosti, akí sa dajú objaviť v našich katalógoch a na e-shope deDoma.
Všetky recepty pre vás skúšame a pridávame k nim aj podrobné fotonávody. Tie nájdete aj pri návodoch na tvorenie. Budeme radi, keď nám do komentára napíšete, ako sa vám recept alebo výrobok podaril alebo či je podľa návodu všetko jasné.

Našim cieľom je, aby bol váš domov s nami útulnejší. Vieme, že pre každého to znamená niečo iné, a preto u nás nájdete tipy pre milovníkov štýlu Provence, ale aj minimalistov. 

Jana Pippichová 

jej články nájdete pod menom Jana

Články na blogu pre vás pripravuje už od samého vzniku blogu, teda od roku 2016.

Svoj obdiv ku všetkému tvorivému počínaniu sústredila do celého radu činností. Prešla sa po mólach slávnej Bertramky nezmazateľne zasvätenej mladým umelcom v modeloch vlastnej výroby, mnoho rokov navrhovala šité aj pletené odevy, spracovávala technologické postupy ich výroby.

To už bol len krôčik k redakčnej práci v časopise Praktická žena, kde od roku 1991 navrhovala pletenú módu, bytové doplnky aj overovala recepty a pomáhala spoluutvárať časopis viac ako štvrť storočia. Za sebou má tiež redigovanie textov pre publikovanie kníh zameraných na hobby a ručné práce - v tiráži ste ju mohli objaviť v knihách ako Pletieme na rukách a prstoch alebo Šijeme hračky.

Sme radi, že sa stala súčasťou nášho tímu. Teraz vás sprevádza všetkými témami a taktiež sezónnymi dobrotami sladkej i slanej kuchyne, pri ktorých pre vás testuje nové modely tovaru z nášho e-shopu.

"Chovám veľkú úctu k ľudovým remeslám, do svojho pracovného portfólia som pridala fotografovanie. Milujem bytový dizajn, kvety, knižky, hudbu od Bacha po Zappu, dobré jedlo, litre kávy a svoju rodinu."

Jan Pippich

Je fotograf a grafik, ktorý fotí pre blog taktiež od samého začiatku.

Ján pôvodne vyštudoval filozofiu a humanitné vedy na Fakulte humanitných štúdií Karlovej Univerzity a filozofickú prácu si vyskúšal ako spoluautor knihy Sila sveta, filozofom z povolania sa ale nakoniec nestal.

Po štúdiách začal pracovať ako grafik a od toho už nebolo ďaleko od fotenia, ktoré, ako to tak býva, sa nestalo len prácou, ale aj vášňou a koníčkom.  Ján žije v Prahe, má rád kávu a strašidelné filmy, a pokiaľ práve nefotí, tak väčšinou hrá na gitaru.

"Verím tomu, že poctivú prácu nemožno ničím nahradiť, a že energia vložená do prípravy, varenia, aranžovania, fotenia, editácie a retušovania fotiek sa nikam nestratí a vedie k obrázkom, ktoré dokážu zaujať aj potešiť. Je skvelé byť súčasťou kreatívneho procesu, o degustácii jedál ani nehovoriac."

Jana Chmelíková

jej články nájdete pod menom Janina 

Je členom nášho tímu od roku 2022, ale produkty deDoma pozná už z čias svojho pôsobenia v rôznych časopisoch. Sme radi, že teraz sa podelí o svoje znalosti s vami. 

Keď mala asi 7 rokov, rozhodla sa, že bude novinárkou. A pretože čeština bola aj naďalej jej najobľúbenejší predmet, smerovala nakoniec na Filozofickú fakultu Karlovej Univerzity a následne na Pedagogickú fakultu v Hradci Králové.

Od roku 2007 sa venovala písaniu o jedle a receptoch pre portál prozeny.cz a časopis FOOD, písala pre časopisy Marie Claire alebo Maxximum a rušný život v Prahe a podpätky vymenila za dom na malomestí, čižmy a starostlivosť o dve deti.

Posledné roky ju, okrem detí, najviac zamestnáva práca pre Ľudové noviny, časopis Receptár, blog deDoma a redaktorská a editorská práca na knihách, napríklad na kuchárkach Kataríny Winterovej.

"Nielen prácou živý je človek - a okrem práce potrebuje tiež relaxovať a objavovať svet. A ja som veľmi rada, že sa mi splnil môj detský sen presne toto sprostredkovávať: vydávať knihy a ponúkať správy aj zaujímavosti zo sveta."

 



Ak si chcete objednať nejaký produkt, ktorý vás v článkoch zaujal, zavolajte našim operátorkám.
Sú vám k dispozici 7 dní v týždni: Po – Pá 7-22 hod, So – Ne 8-20 hod.

Ak nám napíšete, radi sa k vašej otázke, pochvale alebo kritike vyjadríme.

Ak máte radi staré dobré listy a pohľadnice, pošlite nám ich. Máme na ne špeciálnu nástenku

deDoma