Morčacie prsia s rozmarínom + multifunkčný hrniec II

Kurča s olivami + multifunkčný hrniec I
1.6.2020
Domáci prací prášok a zmäkčovač uterákov
4.6.2020

Hrniec, ktorý varí, smaží, dusí a pečie sa v domácnosti určite hodí. Prinajmenšom ušetrí množstvo vášho vzácneho času, ale predovšetkým nasýti celú rodinu, kedykoľvek si spomeniete...

V predchádzajúcom článku (nájdete TU) ste sa dozvedeli, že špeciálne k tomuto typu multifunkčného hrnca sa dopracujete úplne zadarmo pri objednávke matraca VISCOFOAM DUO. Každému záujemcovi ho totiž posielame ako poďakovanie. Hneď potom budete mať príležitosť zistiť, čo hrniec všetko vie, a vie toho dosť.

Počas krátkej chvíle, kedy som mala hrniec zapožičaný, som stihla vyskúšať dve úpravy mäsa. S jednou som vás už oboznámila, a teraz som chcela vyskúšať prípravu morčacích pŕs, ktoré sa v rúre pri troche nepozornosti občas vysušia. Verila som, že hrniec mi toto nespraví a myslela som dobre. Šťavnaté dusenie mäsa so zeleninou a rozmarínom dopadlo na výbornú. To všetko korunované horčicovou omáčkou, vás prenesie do slnečného Francúzska.

Príprava: 35 minút + 2 hodiny naloženie * Získate: 8 porcií pŕs

Marináda

  • 100 ml olivového oleja
  • 2 lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia, čerstvo mletého
  • 2 štipky rozmarínu
  • 3 vetvičky tymianu

8 porcií morčacích pŕs

  • 8 plátkov slaniny
  • 8 bobkových lístkov
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 1 plná lyžica dijonskej horčice

300 g zeleniny

  • baby mrkva
  • 2 malé červené cibule, alebo 1 veľká
  • 4 strúčiky cesnaku
  • brokolica

 

1. Suroviny na marinádu zmiešajte v miske a vyšľahajte metličkou. Morčacie prsia umyte, osušte a nakrájajte na úhľadné kúsky. Vložte ich do marinády a dajte do chladu minimálne na 2 hodiny.

2. Potom každý kúsok mäsa obtočte väčším pruhom slaniny a zaviažte potravinovým špagátikom. Do každého balíčka zastrčte malý bobkový list. Mäso vyskladajte do nádoby hrnca, a zalejte zeleninovým vývarom s rozmiešanou lyžicou dijonskej horčice.

3. Na mäso navŕšte baby mrkvičky, cibuľu a celé strúčiky cesnaku, nádobu vložte do multifunkčného hrnca a zatvorte veko. Nastavte program DUSIŤ = GUISO, čas nastavte na 45 minút a teplotu na stupeň 2 (prostredný výkon) = na displeji sa objaví hodnota 2045, pričom minútky sa začnú odčítať. Až hrniec odpíska, prepne sa do režimu UDRŽIAVANIE TEPLOTY = CALIENTE, čo v túto chvíľu nepotrebujete, takže hrniec vypnite. Počkajte, až zmizne para, ktorá by vás mohla zraniť, a hrniec otvorte.

4. Skontrolujte mäso, malo by byť mäkké. Do hrnca pridajte rozobrané hrubšie ružičky brokolice, hrniec zatvorte a nastavte ho ešte na 15 minút dusenia. Po tejto chvíli by malo byť hotovo. Opäť hrniec opatrne otvorte, a vyberte zeleninu na nahriaty tanier; cibuľu a cesnak odstráňte.

5. Na tanier pridajte balíčky mäsa, omáčku prelejte do hrnca, pridajte kocku masla a všetko mierne prehrejte. Mäso podávajte preliate omáčkou, najlepšie s varenými zemiakmi.

Kopa zeleniny k bylinkovým úpravám mäsa neodmysliteľne patrí. Brokolici stačí na zmäknutie len pár minút, takže som ju pridala do hrnca až nakoniec. Ak neholdujete rozvareným kúskom cibule a cesnaku, v poslednej fáze túto zeleninu pred jedlom odstráňte.

Po otvorení hrnca zistíte, že časť omáčky sa zredukovala, ale je tam. Varná nádoba hrnca má obsah 5 litrov, je teda poriadne hlboká. Ak sa vám podarí jedlo správne ochutiť pri príprave do hrnca, nemusíte s omáčkou robiť vôbec nič. Výsledok ma veľmi príjemne prekvapil; mäso bolo výborné, len zeleninu by som iným spôsobom varenia urobila chrumkavejšiu. Pokiaľ ale rovnaké jedlo vložíte do rúry do zakrytého pekáča (asi na 1 hodinu pri teplote 180 °C), bude výsledok podobný. Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *