Čo s tým večným upratovaním?

Textil jarou maľovaný
14.4.2020
Oblečte jarné okná
22.4.2020

Očista našich domovov v túto dobu odštartuje, či sa nám to páči, alebo nie. Jar nás k tomu vždy nejako prinúti, ale nakoniec je príjemné, mať za sebou všetko v poriadku.

Už teraz ste pobúrení, že blížiaca sa jar začína upratovaním? Táto predstava sa nepáči nikomu. Existuje pravidlo - nie o moc sympatickejšie - upratovať priebežne. Keď si však osvojíte zopár úkonov úplne automaticky, bude sa vám doma lepšie dýchať.

Na druhej strane je nevyhnutné raz, dvakrát do roka, upratať o niečo poriadnejšie. Po zime je dobré zbaviť sa nepotrebných vecí, pozrieť sa, kde čo treba opraviť alebo priamo nahradiť, či už sa to týka spotrebičov či kvapkajúcich kohútikov. Tiež je možné, že máte v hlave plán na premenu časti svojho zariadenia. Potom pomôžu nové farby na steny, všadeprítomné textílie i dekoračné predmety zvýrazňujúce zvolený štýl. To všetko patrí k jarnej inovácii vášho príbytku a k nej sa samospádom pridruží aj upratovanie.

V každom prípade potrebujete dve dôležité veci - dobrých mechanických a elektrických pomocníkov, ktorí ušetria vaše sily, a potom úplne obyčajné upratovacie prostriedky, ktoré používali už naše babičky. Fungujú bezchybne napriek dnešnej pokročilej dobe:

tipy pre stále čistý domov

  • Kúpte si ručný vysávač, je to vaša predĺžená ruka, za ktorou nezostanú omrvinky, nite a vlasy popadané v kúpeľni. Uvidíte, že ho každý deň minimálne trikrát vezmete do ruky (a nielen vy). Upratovanie trvajúce doslova len na pár sekúnd bude poznať.

  • Ručný vysávač môže byť súčasťou tyčového vysávača. Ak máte doma zvieratká, rýchle vysatie podláh je nevyhnutné každý deň. Ideálny je vysávač bez šnúry, ktorý vás neobmedzí v pohybe.

  • Na utretie kuchynskej linky po varení použite ocot a vodu. Svoj umývací sprej si namiešajte podľa receptu v nasledujúcom článku. Ekologicky s ním umyjete každú mastnotu. Prečítajte si aj tucet ďalších možností, ako udržiavať domácnosť čistú pomocou octu. Funguje to.

  • Na umývanie okien, zrkadiel, kúpeľňových kachličiek a ďalších hladkých plôch, využite vysávač na okná. Aký geniálny je to pomocník zistíte po prvom použití.

  • Bleskové umytie podláh zvládnete najlepšie s rozprašovacím mopom, ktorý má na tyči umiestnenú nádobku s čistiacim prostriedkom. Odpadne ťahanie kýbľa s vodou (čo pocíti váš chrbát) a tento úkon vás opäť urobí rýchlymi a mobilnými.

  • Do spálne si kúpte rozmernú prikrývku na posteľ. Celý priestor bude okamžite útulný a uprataný.

Neupracete zhola nič, ak sa najskôr nedostanú veci na svoje miesta. Až miestnosti bez večných kôpok šatstva, diek a zimných prikrývok sa javia schopné generálneho upratovania. S ukončením zimnej sezóny väčšinou odkladáme aj hrejivé periny, bundy a kabáty a meníme ich za ľahšiu výbavu. Z objemných balíkov textilu sa môžu razom stať úhľadné boxy, pre ktoré ľahšie nájdete miesto: VÁKUOVÉ VRECIA, sada 4 kusov.
Všetci to poznáme - stále sa opakujúce mokré kytičky labiek od našich štvornohých priateľov, lepiaca podlaha po detských raňajkách aj neustále vlhko v kúpeľni, kde sa môžete ľahko pošmyknúť. Každý deň beháme s handričkou a stierame nečistoty, ohýbame sa, namáhame chrbát. Ale sú tu mopy s integrovanou nádobkou na čistiaci prostriedok, s ktorými je upratovanie bleskovou a elegantnou záležitosťou. Preto ich máme na našom e-shope hneď niekoľko a vy si môžete vybrať: ROZPRAŠOVACÍ MOP LEIFHEIT, vhodný na plávajúce podlahy, dlažbu či linoleum.
Akonáhle vyjde prvé jarné slniečko, čaká nás útrpný pohľad na špinavé okna. Ich umývanie si môžete uľahčiť vďaka špeciálnemu ručnému čističu Leifheit, ktorý zhltne všetku mokrú špinu a vaše okná zostanú čisté a bez škvŕn. Čistič je vhodný na klasické i strešné okná, zrkadlá, sprchové kúty a dlaždice.: ČISTIACA SADA NA OKNÁ LEIFHEIT.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *