blog

30.7.2019

Kobercové nášľapy na schody

Schodisko patrí k významnej časti interiéru a to nielen z hľadiska praktického. Musí slúžiť po mnoho rokov, takže sa často staráme o jeho ochranu.
26.7.2019

Desatoro pre nákup a údržbu bambusových ručníkov

Možno si taktiež myslíte, že stopercentnú bavlnu nič neprekoná - a predsa. Sú tu uteráky z bambusu. Zamilujete si ich ihneď. Investovať do kvalitných uterákov sa oplatí. Odvďačia sa dlhou životnosťou a dobrým vzhľadom.
22.7.2019

Bylinky na zimu I / sušenie a solenie

Úroda, spracovanie a uskladnenie byliniek má svoje neobyčajné čaro. Nech máte k dispozícii výpestky zo záhradky, alebo zbierate bylinky vo voľnej prírode, nenechajte ľadom ani lístoček.
17.7.2019

Jahodové koláče s jednoduchou mriežkou + video

Mriežkové koláče patria k babičkovskej klasike. Tak ako aj dnešné babičky nevyzerajú na svoj vek, rovnako tak sa skrášlilo aj pečenie. Dnes vyrobíte koláče ako z cukrárne, jedna, dve.
17.7.2019

Levanduľové vankúšiky do prádla

Tento nápad je pre všetkých milovníkov levandule. Pokiaľ máte nasušenú a na stene vám doteraz visí kytica voňajúca po Provence, potom máte po ruke zásoby na varenie, na výrobu domácej kozmetiky i na vôňu do šatníka. Levanduľu totiž môžete spotrebovať mnohými spôsobmi.
12.5.2019

Odžmolkovač

Vplyvom starnutia a prania sa na každom oblečení skôr alebo neskôr začnú tvoriť žmolky, vďaka ktorým vyzerá oblečenie staršie. S odžmolkovačom sa žmolkov môžete ľahko zbaviť a oblečenie bude vyzerať opäť ako nové.
10.5.2019

Záclony do jarných okien

Záclony a závesy dokončujúce okná by mali byť ozdobené natoľko jednoduchými detailmi, aby sa hodili do celkovej kompozície. V každej miestnosti sa stretávajú s celým radom ďalších textilných materiálov.
10.5.2019

Jahodové tiramisu

História tejto luxusnej lahôdky sa traduje od čias renesancie. Jedná sa o vynikajúci taliansky dezert, ktorý sa pripravuje po celom svete podľa rôzne upravených receptúr. V každom prípade je najdôležitejšou ingredienciou mandľový likér Amaretto a lahodný čerstvý syr mascarpone. Ak chcete obe suroviny akýmkoľvek spôsobom nahradiť, neochutnáte to, čo stojí za ochutnanie...