blog

26.7.2024

Ľahko pikantná čalamáda s kari

Čalamádou nazývame korenenú zmes zeleniny nakrájanú na drobné kúsky. Veľmi často býva ostrejšia chuť, pretože sa podáva ako výborná príloha k rôznym pokrmom.
24.7.2024

Bylinková lekárnička alebo čo uzdraví ďatelina

Bylinky sa od nepamäti tešili veľkej úcte. Nie inak je tomu dnes, keď sú ich zdraviu prospešné látky i liečivé schopnosti preukázané.
20.7.2024

Hubovník z lesa i z mesta

Zapečte si hubovník, korenenú zmes húb s bylinkami a kyslou smotanou. Budete na to potrebovať len stredne veľký keramický či sklenený pekáčik a chvíľku času.
17.7.2024

Galetky so syrovou náplňou a úrodou zo záhradky

Pri zrode dnešného receptu bude nenahraditeľná čerstvá zelenina so svojou nezameniteľnou chuťou i sviežosťou a lahodný, úžasne krémový smotanový syr.
13.7.2024

Nová radosť zo starých dečiek

Opatrujete doma krásne krajkové dečky vytvorené niekým vám blízkym? Vdýchnite im nový život a nechajte si ich na očiach. Celkom jednoduchým spôsobom z nich vytvoríte krehké, ale pevné misky na drobnosti.
11.7.2024

Marhuľový sirup s levanduľou

Ak sa chcete rozmaznávať, uvarte si túto marhuľovú dobrotu. Voňavý ovocný nápoj z pohodovej domácej kuchyne, je počas leta to pravé.
6.7.2024

Aké prikrývky sa hodia na leto

Rovnako ako sa zvyšuje priemerná denná teplota, otepľujú sa aj noci. Namiesto perín, ktoré zahrejú, teraz naopak prichádza čas na lôžkoviny, v ktorých bude príjemne aj počas celého leta.
3.7.2024

Smotanová omáčka s hubami a knedličkami

O tom, že ku každému jedlu nepotrebujete mäso, vás presvedčí táto omáčka. Sýty a voňavý pokrm si môžete pripravovať po celý rok, aj keď huby nerastú.