blog

18.10.2024

Špaldové maxi lievance s černicovou omáčkou Žahour

Skúšali ste niekedy tvarohové lievance? Sú veľmi vláčne a k atraktívnemu ovociu ako sú černice, pasujú veľmi dobre. 
16.10.2024

Rýchlo kvasená kapusta z keramického hrnca

Kvasenú zeleninu si môžeme pripravovať celoročne, ale akonáhle sa ochladí, chutí nám oveľa viac.
11.10.2024

Hruškový džem s karamelom

Horúce leto sa postaralo o hojnú úrodu ovocia a zeleniny. Ak máte nejaké prebytky, rýchlo si ich schovajte pod viečka na zimu!
9.10.2024

Ako efektívne sušiť bielizeň na šnúre aj v sušičke, aby netrpela ona ani vy?

Ľahko by sa dalo povedať, že sušenie bielizne predsa nie je žiadna raketová veda – a je to pravda. Pravda je ale aj to, že každý, kto sa niekedy snažil nabrať lavór mokrej bielizne na sušiak, nutne musel zistiť, že len tak to zase taktiež nie je.
4.10.2024

Test strúhadla + tip na zeleninu do polievky

Zhruba pred rokom som na našom eshope objavila strúhadlo, ktoré je tak trochu aj multifunkčný krájač na všetko, z čoho potrebujete mať hranolky, rezančeky alebo tenké plátky. Za ten rok som ho použila nespočetnekrát a tak ho dnes lepšie predstavím aj vám.
2.10.2024

Kútik pre milovníkov čaju

Zatiaľ čo príprave kávy, jej skladovaniu a všetkým možným vychytávkam sa venuje už celý rad článkov, na čajomilov ako by sa zabudlo. Pritom aj pre nich existuje celý rad vychytávok, ktoré im ich rituál spríjemnia.
27.9.2024

Chlebíček so sušenými paradajkami a olivami

Keramické formy na pečenie sú na nezaplatenie. Nič sa v nich nepripaľuje, upečené cestá sa krásne vyklopia, formy sa veľmi ľahko umyjú. Vyberte si taký tvar, ktorý budete často používať. Je zbytočné, aby ste skladovali veci, ktoré vám zaberú miesto bez úžitku.
25.9.2024

Na čo všetko sa hodí jedlá sóda

Jedlú sódu poznali ako praktického a univerzálneho pomocníka už naše prababičky. Ani dnes, kedy je na trhu veľký rad špeciálnych čističov na čokoľvek, by sa ale na sódu nemalo zabúdať. Je lacná, ekologická a účinná.