blog

12.4.2024

Uteráky ako tip na jarný darček

Chystáte niekomu blízkemu prírastok do kúpeľňovej textilnej výbavy? Ak kupujete aj uteráky, pridajte k nim darček so zabalenou kozmetikou. Určite potešíte dvojnásobne.
10.4.2024

Med z púpav

Na lúkach sa pomaly rozprestierajú koberce žltých púpav a je akurát tak čas siahnuť po starom rodinnom recepte na púpavový med. Vykonala som revíziu svojej špajze a našla tie najkrajšie poháre, ktoré pristanú medom. Robím totiž svetlý a tmavý med.
5.4.2024

Motýlikovia z lístkového cesta

Extra rýchle a super jednoduché pohostenie z hotového lístkového cesta sa vám bude hodiť pri akejkoľvek príležitosti.
2.4.2024

Aspik s vínom z mäsa a zeleniny

30.3.2024

Dajte vajcia maľované…

Veľkonočné sviatky sú tu, a zase budeme maľovať vajíčka. Či si k svojmu zápoleniu vyberiete vyfúknuté škrupiny, alebo varené vajcia určené pre koledníkov a na sviatočný stôl, stretnete sa s niečím oblým, krehkým a zle uchopiteľným.
28.3.2024

Mrkvový baránok v čokoláde

Veľkonočný sladký baránok patrí k nemenným jarným tradíciám. Už od stredoveku často nahrádzal na sviatočnom stole mäso, ktoré si mnohí nemohli dovoliť.
23.3.2024

Sviečky odlievané do škrupiniek

Odlievanie sviečok chce trochu zručnosti a musíte si pritom dávať pozor na horúci vosk. Na zafixovanie vratkých a ľahkých škrupín od vajec použite obal, v ktorom ste si vajíčka priniesli z obchodu. Aj dnes budete potrebovať minimum pomôcok.
20.3.2024

Prekladaný kysnutý cop so slanou náplňou

Veľká noc znamená v kuchyni koncert pre kysnuté cestá. Upravujú sa na mnoho spôsobov a medzi záplavou sladkostí je príjemné využiť aspoň jedno naslano.