blog

20.6.2025

Kvetinová paráda pod slnečníkom: Využite starú formu na bábovku

Kto má rád pekne prestretý stôl a zároveň je rád v lete vonku, pod slnečníkom, určite už mnohokrát riešil, ako na stôl dostať všetok riad, príbory, prestieranie aj kvetinovú dekoráciu, keď uprostred jednoducho vždy prekáža tyč slnečníka.
18.6.2025

Opité jahody: marmeláda s bielym rumom

Sezóna zavárania začína jahodami, ideálnymi pre prvú marmeládu. Tento recept s bielym rumom je skvelý spôsob, ako uchovať letnú chuť.
13.6.2025

Desatoro pre útulný balkón

Tak, ako je celý domov zosobnením vášho vkusu a potrieb, v rovnakom duchu si zabývate svoj balkón. Toto miesto je navyše ľuďom na očiach, takže sa o balkón starajte, pretože prináša radosť vám aj svojmu okoliu. Domy sú vďaka udržiavaným balkónom krajšie a ulice útulnejšie. 
11.6.2025

Wrapy plnené kuracími prúžkami

Akú desiatu zbaliť na výlet? Takú, ktorá presne padne do ruky a bude plná skvelých chutí. Dozlatista upečené kuracie prúžky s chrumkavou zeleninou a lahodným dipom stočené do tenkej tortilly budú to pravé.
6.6.2025

Jogurtový koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý, ale tak dobrý! Reč je o jogurtovom koláči s posýpkou, ktorý nesklame snáď so žiadnym ovocím, ani zeleninou. Zeleninou? Áno, je to tak! Práve začína sezóna rebarbory, ktorá sa bude do koláča hodiť ako uliata.
4.6.2025

Ako na vybočený palec

Vybočený palec (hallux valgus) je nepríjemný a bolestivý ortopedický problém. Správna prevencia a včasné riešenie tohto problému pomôžu zamedziť zhoršovaniu stavu a nutnosti operácie. V tomto článku vám poradíme, ako vybočený palec spoznať, ako mu predchádzať a aké pomôcky a obuv od deDoma vám môžu pomôcť.
3.6.2025

Keď obrúsky rozkvitnú

Textilné, ale aj obyčajné papierové obrúsky sa okamžite postarajú o slávnostnejšiu náladu pri stole, aj keď sa nedeje nič mimoriadne. Ale ak na tom záleží, zdobia stôl výnimočným spôsobom.
2.6.2025

Toustový chia chlieb

Jednoduchý drožďový chlieb pečený vo forme vám urobí radosť na raňajky aj na slnečnom jarnom výlete. Sendviče s mäsom a zeleninou zastúpia aj obed.