Kam s náramkami / Recyklácia

Parmezánové krokety a šalát s horčicovou zálievkou
20.3.2020
Jar v topánkach
25.3.2020

Krásne doplnky patria k dôležitým drobnostiam, ktoré dotvárajú šatník. Sú to štýlotvorné prvky, ktoré o vás veľa prezradia. Nosíme predsa veci, s ktorými je nám príjemne.

Niekto bižutériu nosí, niekto nie. Ak patríte k tej prvej skupine, potom máte doma pravdepodobne veľa retiazok a koráliek, ktoré sa do seba usilovne zapletajú presne v tom okamihu, keď sa ponáhľate.

Spôsobov, ako šperky roztriediť, je celý rad. My sa dnes budeme venovať náramkom. Dokonalú rannú prehliadku ponúkne obyčajný kuchynský stojan na papierové utierky. Obrúsky spotrebujte, zvyšnú roličku oblečte do peknej látky a spolu so stojanom umiestnite na toaletný stolík. Zobrazené náramky si zaobstaráte na našom e-shope.

AKO VYROBIŤ STOJAN NA NÁRAMKY

Naozaj jednoducho. Základom je drevený alebo plastový stojan na papierové utierky. Ak je staršieho dáta, tým bude vyzerať lepšie. Len ho prípadne ľahko ošmirgľujte jemným brúsnym papierom a znovu nalakujte, prípadne napustite minerálnym olejom. Dokopy si pripravte:

  • stojan na kuchynské utierky
  • roličku z kartónu, ktorá zostala po utierkach
  • zvyšok brokátu alebo inej efektnej tkaniny s výšivkou
  • zvyšok akéhokoľvek flisu
  • 1 m krútenej šnúrky vo farbe látky
  • lepidlo zn. Tenyl
  • nožnice a šijacie potreby

Kartónovú roličku položte na flíz a namerajte potrebné rozmery. Hore a dole bude materiál presne lícovať s okrajom, na šírku môžete nechať malý presah, ktorý neskôr odstrihnete. Roličku natrite vrstvou lepidla (Tenyl lepí papier i textil) a obaľte ju flisom. Flisový materiál dokonale priľne. Prebytočný flis odstrihnite tak, aby oba okraje dosiahli presne k sebe. Roličku nechajte dobre zaschnúť.

VRCHNÝ MATERIÁL

Nastrihnite brokát; tu si nechajte na šírku presah asi 2 cm na každej strane, a hore a dole ponechajte asi 4-5 cm. Brokát je živý a stále mal snahu vykĺznuť von. Okraje si preto pridržte štipcami. Ale postupne - nastrihnutou látkou naozaj pevne obaľte flisovú ruličku, okraje podhrňte do rubu, prišpendlíkujte a obšívacím stehom plášť zošite. Nakoniec naneste veľa lepidla dovnútra okrajov valca a presah brokátu vlepte dovnútra. Husto ho zaistite štipcami a nechajte dokonale uschnúť.

ZAČISTENIE ŠNÚRKOU

Hore a k päte nenápadne prišite krútenú šnúrku. Môžete jej nechať aj dlhšie okraje a zaviazať ich na mašličku, prípadne na konce navliecť robustné koráliky s veľkým otvorom (sú vidieť na hlavnej fotke). Valec nasaďte na stojan a zostáva len navliecť trblietavú prehliadku svojich náramkov. Na valci držali úplne samé.

Ešte odporúčame jednoduchý systém na ukladanie. Náramky, ktoré idú rozopnúť, pripnite do dolnej časti valca a náramky tzv. navliekacie, do hornej časti. Lepšie sa tak k jednotlivým kúskom dostanete.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *