blog

1.11.2024

Pappardelle s hubami

Panvica je kráľovnou kuchyne, o tom niet sporu. Ak radi varíte a pečiete, určite sa nezaobídete len s jedným klasickým typom. Pokiaľ si zaobstaráte aj panvicu väčších rozmerov, môžete v nej pripraviť chutné cestoviny so zmesou húb, slaniny a sladkej smotany.
30.10.2024

Jablčný ocot v kuchyni a v kozmetike

Organický nefiltrovaný jablkový ocot je jedným z dôležitých domácich prostriedkov na celý rad neduhov. Od staroveku ho ľudia používali ako spoľahlivé liečivo. Obsahuje bielkoviny, enzýmy a zdraviu prospešné baktérie.
25.10.2024

Chrumkavé pletenky s masťou krok za krokom

Keď kuchyňu prevonia domáce pečivo, je vždy načo sa tešiť, pretože čerstvo upečené, ešte teplé, práve zložené z plechu všetko chutí jednoducho úplne inak.
18.10.2024

Špaldové maxi lievance s černicovou omáčkou Žahour

Skúšali ste niekedy tvarohové lievance? Sú veľmi vláčne a k atraktívnemu ovociu ako sú černice, pasujú veľmi dobre. 
16.10.2024

Rýchlo kvasená kapusta z keramického hrnca

Kvasenú zeleninu si môžeme pripravovať celoročne, ale akonáhle sa ochladí, chutí nám oveľa viac.
11.10.2024

Hruškový džem s karamelom

Horúce leto sa postaralo o hojnú úrodu ovocia a zeleniny. Ak máte nejaké prebytky, rýchlo si ich schovajte pod viečka na zimu!
9.10.2024

Ako efektívne sušiť bielizeň na šnúre aj v sušičke, aby netrpela ona ani vy?

Ľahko by sa dalo povedať, že sušenie bielizne predsa nie je žiadna raketová veda – a je to pravda. Pravda je ale aj to, že každý, kto sa niekedy snažil nabrať lavór mokrej bielizne na sušiak, nutne musel zistiť, že len tak to zase taktiež nie je.
4.10.2024

Test strúhadla + tip na zeleninu do polievky

Zhruba pred rokom som na našom eshope objavila strúhadlo, ktoré je tak trochu aj multifunkčný krájač na všetko, z čoho potrebujete mať hranolky, rezančeky alebo tenké plátky. Za ten rok som ho použila nespočetnekrát a tak ho dnes lepšie predstavím aj vám.