Pohodlie na lôžku pre noc aj deň

Žemličky s kockou syra
3.8.2021
Vidiecky pudingový koláč alebo bez zástery to nejde
9.8.2021

Tvarované vankúše a podhlavníky nám prinášajú úľavu a pohodlie. Keď telu padnú, nie je čo riešiť.

Zdravotné a anatomické vankúše poskytujú oporu unavenému chrbtu, nohám, ramenám alebo šiji a siahneme po nich nielen pri odpočinku, ale aj vtedy, keď to naozaj potrebujeme - pri rekonvalescencii, návrate z nemocnice, pri úrazoch. S pribúdajúcimi rokmi nie je o tieto situácie núdza, a tak sú tieto podporné prostriedky taktiež vítanými darčekmi pre našich blízkych.

Ak sa zaujímate o zdravé spanie, zamerajte sa presne na to, čo potrebujete vyriešiť. Existujú vankúše na spanie na chrbte, na boku, na bruchu, klinové podhlavníky pre nohy i chrbát, medzi kolená a pod. Pokiaľ sa jedná o anatomický vankúš, potom je tvarovaný tak, aby kopíroval tvar tela a nútil ho ležať v správnej polohe. Ortopedický vankúš by mal predchádzať problémom určitej partie tela a uľavovať napríklad otlakom a pod. Sú to pomôcky, ktoré môžu výrazne prispieť k zmierneniu vašich problémov a ku skvalitneniu spánku, ale ak ťažkosti pretrvávajú, poraďte sa s lekárom, či nie je skrytý problém vo vašom tele.

K najmilším témam v spálni patrí leňošenie na lôžku. Určite si preň kúpte klinový podhlavník, ktorý využijete nielen na spanie na chrbte, ak máte radi vysoko pod hlavou, ale aj vo dne, kedy si pretočením klinu vytvoríte pevnú oporu za chrbtom. Môžete pohodlne čítať, sledovať televíziu, rozprávať sa.

K pohodliu v posteli patria aj mäkké lôžkoviny a hebký dotyk plachiet a posteľnej bielizne. To všetko sa postará o skvelý pocit uvoľnenia a príjemného prebudenia do nového dňa.

PODHLAVNÍK V POLOHE PRE ODPOČINOK

Pohodlie na lôžku pre noc aj deň 2
Pevný, ale na dotyk príjemne priateľský klinový podhlavník má šírku 80 cm a výšku 38 cm. Je to presne stanovený rozmer pre oporu chrbta pri sedení na lôžku. Pridajte mäkký vankúš a nebude sa vám chcieť z postele von.

PODHLAVNÍK V POLOHE NA SPANIE

Pohodlie na lôžku pre noc aj deň 3
Kto má rád vysoko pod hlavou, pre toho je klinový podhlavník ideálnym riešením. Pri spaní na chrbte udrží hornú polovicu tela vo zvýšenej polohe a uľahčuje tak dýchaniu, čo je príjemné najmä pri prechladnutí a nádche. V niektorých prípadoch zvýšená poloha hlavy pomôže chrápajúcim od ich problémov pri spánku. Klin rieši tiež absenciu zdvíhacieho roštu, ktorým možno zmeniť polohu tela pri dlhšom pobyte v posteli. Polyesterový poťah podhlavníka je snímateľný, vyprať ho môžete na 60 °C.

POSTEĽNÁ BIELIZEŇ Z MIKROVLÁKNA

Pohodlie na lôžku pre noc aj deň 4
Textílie z mikrovlákna sa vyznačujú zamatovou hebkosťou a ľahkou údržbou, pretože ich nie je potrebné takmer žehliť. Oproti bavlne absorbujú oveľa viac vlhkosti, ktorú rýchlo odparujú, takže pokožka je pri spánku stále suchá a nepotí sa. Vďaka svojim vlastnostiam sa mikrovlákno stalo vyhľadávaným materiálom na výrobu posteľnej bielizne. Je vhodné pre alergikov, vyhýbajú sa mu roztoče a baktérie, je odolné proti žmolkovaniu a vďaka pevnosti vlákna sa vyznačuje dlhou životnosťou. Obliečky LAURA v jarných farbách dodávame v cenovo zvýhodnenej sade na 2 lôžka.

KVALITNÉ FROTÉ PLACHTY

Pohodlie na lôžku pre noc aj deň 5
Napínacie froté plachty patria k najobľúbenejším doplnkom lôžkovín. Sú priedušné a príjemné na dotyk a v kombinácii s polyesterovými vláknami sú dokonale pružné. V širokej škále pastelových farieb si ľahko vyberiete a doladíte tak dekór svojej posteľnej bielizne. K dispozícii sú taktiež plachty s nepriepustnou vrstvou, ktorá zabráni presiaknutiu tekutín do matraca. K pohodliu na lôžku nepatrí len pokojný spánok, ale aj hranie s deťmi a dlhé rána s raňajkami do postele.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *