Poháre na víno s darčekmi pre priateľov

Kľúč k jednofarebným napínacím poťahom: III
11.10.2020
4 osvedčené finty pre upratanú kuchyňu
18.10.2020

Poháre na víno majú na stole svoje nezameniteľné miesto. Sú však okamihy, kedy rada poruším pravidlá stolovania. Napríklad keď nachystám priateľom malé prekvapenie, ktoré ihneď naladí pekný večer.

Prestrite ako obvykle a na stred stola umiestnite prevrátené poháre na víno s drobným darčekom vnútri (napríklad s keramickým prasiatkom pre šťastie). Alebo zmotajte závitok so zábavným odkazom, súpisom menu a pod. Nôžky pohárov použite ako stojančeky na umiestnenie sviečok v bezpečnostných kalíškoch. Až si hostia poháre opatrne rozoberú, nastane tá pravá chvíľa pre váš slávnostný prípitok...

Keď potrebujem efektne zabaliť nejakú maličkosť, vystrihnem a zložím si papierovú krabičku. Šablónu nájdete nižšie; samozrejme si ju môžete zväčšiť do potrebného rozmeru. Zvládnete to za chvíľočku.

NA KRABIČKU POTREBUJETE

predovšetkým obojstranne potlačený kartón. Na malú krabičku nemusí byť extra hrubý, ale ak budete šablónu zväčšovať, potom pridajte na gramáži. Potrebujete teda:

  • štvorec papiera na scrapbook s obojstranným dekórom, 15 × 15 cm
  • šablónu na škatuľku z obyčajného papiera
  • silný fix
  • nožnice, prípadne rezák
  • kovové pravítko
  • malé sviečky v bezpečnostných kalíškoch na dokončenie aranžmánu


ŠABLÓNA

Šablónu si prekreslite podľa obrázku na kancelársky papier. Presne ju vystrihnite, a vyznačte si deliace čiary, ktoré potrebujete na skladanie krabičky a na prerezanie otvorov. Štvorcová základňa škatuľky by mala byť veľká 4,5 až 5 cm.

SKUTOČNE LEN PÄTNÁSŤ MINÚT

budete potrebovať na vystrihnutie a zloženie darčekovej krabičky. Šablónu položte na kartón a jemne obkreslite. Je dôležité, aby mal kartón vzor z oboch strán, pretože krabička bude pekná aj vo vnútri. Deliace čiary, ktoré tvoria štvorcové dno, ohýbajte podľa pravítka. Takisto ohnite obe okrúhle nožičky tvoriace uzáver. Do vyznačených miest prerežte otvory na uzavretie škatuľky. Krabičku zložte podľa fotografií - najprv dajte cez seba obe bočné strany s nožičkami a potom cez ne zložte hornú a spodnú stranu s otvormi. Nožičky prevlečte otvormi a je hotovo.

DOVNÚTRA KRABIČKY VLOŽTE DARČEK

Môže to byť úplná maličkosť, to už je na vašej fantázii. Krabičku môžete vhodiť do pohára, alebo pre väčšiu skupinu hostí využite nápad so sviečkami. Keď sa svetielka rozostavia po stole, bude sa vám príjemne rozprávať.

1 Comments

  1. Beáta píše:

    Beáta Horvathova ahoj ako sa máš kedy mi prineste si to do statusu prineste mi všetko čo máte na sklade všetko najlepšie veľa tričiek a oblečení a hracie ráno alebo poobede alebo večer alebo v noci alebo zajtra alebo 26oktobra prosím okay?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *