Veselé štipce

Záclony a ľahké závesy
13.9.2020
5 tipov ako sa vyspať do ružova, keď vám nie je dvadsať
20.9.2020

Zabaviť malé deti nejakou činnosťou nie je vždy jednoduché. V papiernictve som našla perfektný materiál, s ktorým si poradia aj tí najmenší.

Sú to plyšové drôtiky. Hebké a poddajné, takže s nimi dokážu pracovať aj malé prstíky. Drôtiky sú obalené plyšovými chĺpkami, ktoré sú príjemné na dotyk. Predávajú sa v najrôznejších farbách, v neónových odtieňoch a dokonca aj s dúhovými prúžkami. To najjednoduchšie, čo ma z drôtikov napadlo, sú ozdobené drevené štipce na bielizeň. Môžete samozrejme pracovať aj s plastovými štipcami, ktoré sú krásne farebné a pôjdu s drôtikmi dobre dohromady.

Deti milujú všelijaké bláznivé príšerky. Čím zábavnejšia tvárička, tým lepšie. Zakrúťte pár drôtikov dohromady, až vzniknú jednoduché krídla. Idú tvarovať do množstva podôb. Nakoniec na štipce nalepte vygúľané očká a je hotovo.

Štipce sa budú hodiť napríklad na uzavretie vrecka s desiatou, na upevnenie drobností v detskej izbe, ale taktiež napríklad na dozdobenie zabaleného darčeka. Hlavné je, že si s deťmi nájdete spoločnú chvíľku na hranie.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ

Vážne len pár štipcov a plyšové drôtiky, ktoré sa predávajú v 50 cm prírezoch. Pripravte si:

  • balíček plyšových drôtikov (papiernictvo)
  • drevené alebo plastové štipce
  • plastové oči (niektoré sú i samolepiace)
  • lepidlo a nožnice

Vezmite plyšový drôtik a vyznačte si jeho stred. Preložte ho na polovicu. V tomto mieste ho neskôr upevníte do štipca. Každú stranu drôtika ozdobne zakrúťte, buď do špirály, do kolieska alebo vytvarujte tvar krídel. Podobne vytvarujte druhý drôtik, ktorý vytvorí spodný pár krídel. Potom oba drôtiky uprostred zviažte kúskom nite, ale nemusí to byť. V tomto mieste ich jednoducho priškripnete do štipca.

ZBIERKA MOTÝLIKOV

To je len malá ukážka, ako sa pri krútení drôtikov vybláznite. Červený motýľ nie je zostavený z dvoch častí, drôtik možno taktiež uprostred prekrížiť (viď predchádzajúci obrázok) a potom stočiť do tvaru krídel. Možností je veľa. Špirálky som robila tak, že som drôtik natočila na hrubšiu trubičku s priemerom asi 2 cm.

VRECKÁ S DESIATOU

Dozdobiť vrecká sa hodí napríklad pri detskej oslave, kedy ich môžete naplniť karamelkami, alebo s nimi zopnite desiatu na rodinný výlet. U nás jeden z chlpáčov drží zoznam nákupov na budúci týždeň. Aspoň si ho všimnem…

Keď zadnú stranu štipcov vybavíte štvorčekom samolepky, môžete ho upevniť na chladničku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *