Záclony a ľahké závesy

Nové prikrývky na postele
12.9.2020
Veselé štipce
19.9.2020

Tam, kde nie je potrebné zatienenie, zakrývame okná ľahučkými záclonami, ktoré okná skôr zdobia, než by prinášali praktický úžitok.

Vnímame ich ako výrazný ozdobný prvok, ktorý nezriedka tvorí imitáciu čipiek s tradičnými, ale aj s úplne modernými, geometrickými vzormi. Ak sú čipkované záclony príliš jemné, môžete ich viac nariasiť do vzdušných faldíkov, pevnejšie materiály s opticky väčšími dekórmi je zase lepšie rozprestrieť pred oknom a nechať vyznieť v ploche. K veľmi výrazným prvkom potom patrí dozdobenie okna vitrážkami, teda nízkymi pruhmi záclon, ktoré rozostrujú pohľad do spodnej časti okna. Často ich sprevádza čipkový volán zavesený zhora, takže okno je skutočne ozdobené. Tento typ zácloniek sa hodí k chalupárskym oknám a k domom s vidieckou architektúrou.

V posledných rokoch sa toľko za klasickými záclonami neskrývame, ale ich absencia je mnohokrát neprijateľná a cítime, že niečo by to okno chcelo - pre zútulnenie priestoru, pre jemné zatienenie. Pôsobivým kompromisom je využitie závesových materiálov, ľahučkých, ako samotné záclony. Často z nich ustupujú vzory a s obľubou ich nahradzujú farby. Tieto závesy preberajú transparentnosť záclon a dekoratívne prvky závesov, ktoré sú najviac vidieť napríklad v uchytení na záclonovú tyč. Nájdete tu viazacie stuhy, pútka a v pevnejších materiáloch aj nápadné narážacie krúžky. Súčasné syntetické materiály ponúkajú totiž jemnosť a zároveň robustnosť vlákien, ktoré niečo vydržia. Vlastnosťou mnohých je aj to, že na prvý pohľad nie je zrejmé, že na okne nevisí prírodný materiál, zvlášť, ak siahnete po prírodných odtieňoch.


Polyesterové materiály sú vítaným riešením predovšetkým u rozmerných textílií, ktorých údržba by nás zaťažovala. Dekoračné závesy z kolekcie Madrid pôsobia ľahkým a prírodným dojmom, nechýba im vzdušnosť či jemná transparencia. Závesy dodávame samostatne alebo ako zvýhodnenú sadu 2 ks: DEKORAČNÝ ZÁVES Z KOLEKCIE MADRID, odtiene biela, prírodná, ľadovo modrá 140 x 260 cm.

Hotová žakárová záclona Rita patrí k tovaru, ktorý po zakúpení ihneď slúži. Vďaka zatkaným okrajom a spevnení v hornej časti, je záclona pripravená na zavesenie a nemusíte ju nijako upravovať. Dodávame ju v balkónovom komplete (na e-shope nájdete ďalšie dekóry) a je zhotovená zo 100% polyesteru, ktorý si nekladie vysoké nároky na údržbu. Záclonu odporúčame prať na 30 °C pri programe na jemnú bielizeň a vešať pomocou žabiek: BALKÓNOVÝ KOMPLET RITA, rozmery pre okno 350 x 160 cm, rozmery pre dvere 200 x 250 cm.

Závesy z módnej kolekcie Monna sú jemné ako pavučina, ale tým ich nenápadnosť končí - vybrať si môžete okrem bielej tiež z veľmi efektných farieb fuchsiovej, púpavovej alebo tyrkysovej. Hodia sa do letných spální, detských izieb i farebných kuchýň. Momentálne si možno vybrať z 11 odtieňov. Závesy dodávame samostatne alebo ako zvýhodnenú sadu 2 ks: ZÁVES MONNA, 135 x 260 cm, 100% polyester.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *