Bezkonkurenčné merino alebo ako sa doma zahriať

Slivkové knedle v kožuchu
8.10.2022
Morčacia roláda so špenátom a pečenými zemiakmi
15.10.2022

Vonku sa ochladzuje a aj doma sa musíme rýchlo prispôsobovať nižším teplotám. Pomôže teplo sa obliecť, nachystať hrejivé prikrývky aj vhodne upraviť zloženie jedálnička.

Otužilosť nebola mnohým z nás daná do vienka. Nezostáva, než sa k nej cieľavedome vychovať a do toho sa každému nechce, napriek tomu, že súvisí s pevnejším zdravím. Prvé, čo nás vyženie z príjemne komfortného pocitu tepla, je zmena počasia hlásiaca jeseň so všetkými prívlastkami, ktoré k nej patria. Chlad, studené popŕchanie a nočné teploty s lenivou ortuťou pár dielikov nad nulou nás celkom iste presvedčia o tom, že je čas myslieť na zateplenie domovov aj šatníkov. A to sa vôbec nechcem púšťať do debaty o cenách energií, ktoré sa nám s istotou postarajú o viac pohybu – až bude najhoršie, plánujem pravidelný telocvik a častejšie žehlenie. To zahreje vždy.

Ale vážne. Pocit tepla je nesmierne upokojujúci, bez neho sme schúlení, nedokážeme sa uvoľniť. Je dôležitý pre prácu, odpočinok doma, a prajeme si, aby bol súčasťou všetkých dôležitých aj ťažkých okamihov. Nie je to žiadna zmäkčilosť, začať sa opatrovať. Vrstvené vonkajšie oblečenie, domáce chlpaté ponožky pri nedostatku pohybu a spanie v hebkých baránkových kožušinách dokážu predísť prechladnutiu a ubrániť telo pred útokom bacilov. Určite o nich nebude ani tento rok núdza. Ak pridáte kvalitnú jesennú stravu s účinkami zázvoru, medu, škorice, cesnaku a kvasenej kapusty, máte nádej, že bude dobre. Pozrime sa bližšie na to, s čím vám môžeme pomôcť:

Náš e-shop vám práve teraz ponúkne celý rad hrejivých, chrániacich a ošetrujúcich výrobkov, s ktorými prečkáte aj tú najväčšiu zimu. 

TEPLO NA LÔŽKU PRINESIE ÚĽAVU I BOĽAVÉMU TELU

BEZKONKURENCNE MERINO 2

VLNA MERINO je veľmi jemná podsadová ovčia vlna získavaná z merino oviec pôvodne chovaných v Španielsku, neskôr vo Francúzsku. V súčasnosti je hlavnou chovateľskou oblasťou tohto plemena Austrália. Vlna je určená na výrobu tých najakostnejších vlnárskych tkanín a pletených výrobkov. Všetky výrobky majú výborné termoregulačné vlastnosti, výborne hrejú a zároveň odvádzajú vlhkosť, takže sa v nich nespotíte.

Tzv. suché teplo, ktoré sa vytvorí okolo tela, významne pomáha pri reumatických ochoreniach. Lôžkoviny z merino vlny dokážu uvoľniť kĺby i svaly, tíšiť bolesti a telo dokonale prehrejú dovnútra, čo ocení každý pri problémoch s močovým ústrojenstvom, chrbticou a pod. 

A AKO SA O SVOJE NOVÉ LÔŽKOVINY STARAŤ?

Slúžiť vám bude kus čistej prírody, takže jednoducho v súlade s ňou. Raz až dvakrát mesačne prikrývky prevetrajte na čerstvom vzduchu, napríklad na balkóne alebo pri otvorenom okne, ideálne za vlhkého hmlistého počasia (nie však priameho dažďa). Vlna si tak naberie vzdušnú vlhkosť, vlákna sa napriamia a ľahšie sa zbavia pachov, vlasov, zvyškov pokožky a prachu. Potom prikrývku či vankúš už len pretrepte. Vlnu nevystavujte priamemu slnku, pretože by sa vlákna vysúšali a lámali.

V ponuke máme 3-dielnu vlnenú posteľnú súpravu s podložkou vo veľkosti 140 × 200 cm, ktorá pokryje celé lôžko. Prinesie vám príjemný a pokojný spánok, a veľkoplošný vzor ponúkne priestoru príťažlivú eleganciu.

SADA MERINO sa skladá z vankúša 45 × 75 cm, prikrývky 135 × 200 cm a podložky 140 × 200 cm

BEZKONKURENCNE MERINO 3

JEDNOFAREBNÁ SÚPRAVA MERINO

Ak dávate prednosť súpravám bez vzoru, ponúkame komplet vankúše a prikrývky v čisto prírodnej farebnosti. Ide o český výrobok, ktorý vám v zime urobí neoceniteľnú službu. Prikrývky odporúčame prať ručne na 30 °C pomocou pracieho prostriedku s lanolínom, ktorý si u nás môžete tiež objednať. MERINO, PRIKRÝVKA A VANKÚŠ S GULIČKOVOU VÝPLŇOU
BEZKONKURENCNE MERINO 4

PRIKRÝVKY DUAL FEEL

Chcete teplo alebo ochladenie? V chlade sa to môže zdať ako zbytočná otázka. Ale odpovedia na ňu špeciálne lôžkoviny ušité z dvojakého materiálu – zimná strana s jemným vlasom vás okamžite zahreje, zatiaľ čo letná strana z hladkého mikrovlákna pocitovo ochladí. Mikrovlákno je antialergické, ľahko sa perie aj rýchlo suší, a nemusíte ho žehliť. POSTEĽNÉ OBLIEČKY ESTELLA NA VANKÚŠ A PRIKRÝVKU
BEZKONKURENCNE MERINO 5

TEPLO OD NÔH

Odporúčaná teplota v spálňach sa pohybuje okolo 17 stupňov. Ak je to pre vás málo, siahnite po teplučkých ponožkách na spanie. Je dokázané, že budete zaspávať skôr a nádherne uvoľnení. Hrejivé chlpaté teplučko vám pripravia aj NAPÍNACIE PRESTIERADLÁ Z MIKROPLYŠA. Predovšetkým malé deti sa rýchlo zahrejú a blažene zaspia v ich náručí. Tým najväčším zimomrivcom sú určené elektrické vyhrievacie prikrývky. Zima bude dlhá. BERIT, PONOŽKY NA SPANIE S BARÁNKOM VO VNÚTRI
BEZKONKURENCNE MERINO 6

HREJIVÉ TEPLO I OCHRANA ČALÚNENIA V OBÝVAČKE

Voľný čas trávený bez pohybovej aktivity samozrejme energiu nepridá. Pritom je tak príjemné, posedieť si po práci v obľúbenom kresle. Nezostáva nič iné, než sa zababušiť do BARÁNKOVEJ DEKY imitujúcej barančie rúno. Vybrať si môžete z mnohých zaujímavých vzorov, a ešte si k tomu zaobstarať hrejivé prikrývky na sedaciu súpravu, ktoré ju bezprostredne ochránia pred zašpinením. Nezabudnite ani na úzke vankúše proti prievanu zatepľujúce okná aj dvere tam, kde nepríjemne ťahá. PRIKRÝVKY SHERPA, SÚPRAVA 5 DIELOV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *