blog

2.4.2024

Aspik s vínom z mäsa a zeleniny

30.3.2024

Dajte vajcia maľované…

Veľkonočné sviatky sú tu, a zase budeme maľovať vajíčka. Či si k svojmu zápoleniu vyberiete vyfúknuté škrupiny, alebo varené vajcia určené pre koledníkov a na sviatočný stôl, stretnete sa s niečím oblým, krehkým a zle uchopiteľným.
28.3.2024

Mrkvový baránok v čokoláde

Veľkonočný sladký baránok patrí k nemenným jarným tradíciám. Už od stredoveku často nahrádzal na sviatočnom stole mäso, ktoré si mnohí nemohli dovoliť.
23.3.2024

Sviečky odlievané do škrupiniek

Odlievanie sviečok chce trochu zručnosti a musíte si pritom dávať pozor na horúci vosk. Na zafixovanie vratkých a ľahkých škrupín od vajec použite obal, v ktorom ste si vajíčka priniesli z obchodu. Aj dnes budete potrebovať minimum pomôcok.
20.3.2024

Prekladaný kysnutý cop so slanou náplňou

Veľká noc znamená v kuchyni koncert pre kysnuté cestá. Upravujú sa na mnoho spôsobov a medzi záplavou sladkostí je príjemné využiť aspoň jedno naslano.
15.3.2024

Sukulenty zo šišiek alebo zábava na nedeľu

Vyrobiť bytovú dekoráciu doslova „za babku”, to nám takmer zakaždým umožnia nazbierané prírodniny. Tentokrát to budú šišky, ktoré sa aktuálne dajú bez problémov nájsť pod urastenými borovicami.
13.3.2024

Bábovková roláda s mäsom a hubami

Asi sa pýtate, kde je roláda? Je vo vnútri, naozaj. Aj keď bábovku nepodáte na stôl s obľúbeným zeleninovým šalátom, aj tak sa ostatní nezmýlia. Čo v ceste naozaj je, prezradí bez okolkov masová a bylinková vôňa.
8.3.2024

Korok je dekoratívny, vytvorte si napríklad srdce zo špuntov

Korok za nami pricestoval zo západného Stredomoria, kde svoje materské stromy chráni pred požiarmi, stratou vody i pôsobením baktérií. Využite ho pre kreatívnu tvorbu.