14.5.2025
Presné meranie a váženie sypkých i tekutých surovín veľmi uľahčuje prácu v kuchyni. Okrem toho, že je to pohodlné, máte istotu, že sa z receptu vykľuje to, čo očakávate.
14.5.2025
Som tu, a plním sľub. Píšem pokračovanie k naloženej baze čiernej, z ktorej malo vzniknúť perlivé šampanské (hovorí sa mu tak, ale je to v podstate perlivá limonáda). Kvetovému vínu je práve 14 dní, takže končí doba jeho zrenia, a tak rozlievame... Zúčastnení chvália a ja som najviac prekvapená z toho, že všetko funguje. Bublinky som vyrobila neuveriteľné...
14.5.2025
Jemne perlivá limonáda, ktorá sa vyrába z bazy čiernej (Sambucus nigra), je skvelý a osviežujúci nápoj, nehovoriac o zdraviu prospešných látkach, ktoré táto mohutná bylina obsahuje. Zvlášť v nasledujúcich letných horúčavách bude nápoj priamo fantastický.
9.5.2025
Veterníky, resp. ich podoba „mraky na plech“ sú všetkými milovaný dezert. Najväčší strašiak je rozhodne odpaľované cesto, ktoré sa v recepte na krémeše premieňa na lístkové. S ním túto dobrotu zvládne pripraviť každý.
7.5.2025
Viete, že v obchodíkoch s darčekmi patria srdiečka k najpredávanejšiemu artiklu? Sú to presne tie milé maličkosti, ktoré tiež rada kupujem, keď chcem niekomu urobiť radosť.
7.5.2025
Mám tu jeden vtip, ako deťom nazdobiť tortu. Nie je to nič zložité, ľahko uhádnete, ako som medový plást vytvorila. Schováte pod ním akékoľvek obľúbené domáce cesto.
2.5.2025
Akonáhle rozkvitnú púpavy, vieme, že skončila nadvláda zimy. Rovnako ako kvety otvárajúce sa s prvými rannými lúčmi svetla, aj my čakáme na blahodárne teplo. Zlatisté kvety nám ale dávajú aj porciu zdravia.
2.5.2025
Poďakovať mamičkám za ich lásku a starostlivosť sa hodí kedykoľvek, ale ak dodržiavate významné výročia, potom si môžete nachystať darček na Medzinárodný deň žien.