blog

21.2.2024

Zemiakové gnocchi sú rýchle a chutné

Zemiakové prílohy sú u nás obľúbené a majú mnoho podôb. Aj v cudzine si ich spracovávajú po svojom a jednu z nich podávajú ako skvelé samostatné jedlo.
16.2.2024

Golieriky na zaváraniny

Potrebovala som chvíľku na zamyslenie, chvíľu, keď som sama so sebou. Je to ideálny čas na nejakú drobnú ručnú činnosť. Siahla som po klbku a háčiku.
13.2.2024

Špaldové sušienky ako chutná desiata

Spríjemnite deťom deň a upečte si s nimi chutné domáce sušienky, ktoré si môžu pridávať k jogurtovej desiate na prilepšenie. 
3.2.2024

Machový kopec so svetielkom

Januárová príroda ešte drieme, ale my už túžime po troške zelene. Pekne sa dá spracovať prírodný mach, ktorý vďačne prijme prvé jarné rastlinky.
31.1.2024

Rumové copy alebo bodka za fašiangami

Fašiangové hodovanie vám určite prinieslo na jazýček veľa dobrôt. Keby ste sa nechceli kamarátiť s dlhým pôstom, usmažte si hriešne dobré tvarohové vrkôčiky.
26.1.2024

Rýchly cibuľový chlieb

Ratanové ošatky na kysnutie chlebového cesta sa postarajú o jednu z častí celkovej prípravy pečenia chleba. Bochníku dodajú tvar a zase máte o trošku menej práce.
24.1.2024

Zahrejte sa v spálni, bez toho, aby ste museli prikurovať

O tom, že ideálna teplota v spálni je pre zdravý spánok vhodná okolo 18, max. 19 stupňov, sme už nielen u nás na blogu napísali veľa. Lenže akokoľvek je chladný vzduch na dýchanie príjemnejší a v dobe rôznych „nádch“ aj vhodnejší, pretože v chlade sa jednoducho lepšie dýcha, tak s pocitom zimy jednoducho hocikto nezaspí.
19.1.2024

Čokoládová bábovka s vareným vínom a zázvorom

Po Vianociach odchádzajú staré známe chute domácich špecialít. Ak máte chuť začať tento rok niečím úplne novým, upečte bábovku voňajúcu čokoládou a vareným vínom.