blog

14.5.2025

Bazové šampanské / zdarne naložené

Jemne perlivá limonáda, ktorá sa vyrába z bazy čiernej (Sambucus nigra), je skvelý a osviežujúci nápoj, nehovoriac o zdraviu prospešných látkach, ktoré táto mohutná bylina obsahuje. Zvlášť v nasledujúcich letných horúčavách bude nápoj priamo fantastický.
9.5.2025

Lístkové krémeše: veterníky na plechu, ktoré zvládne každý

Veterníky, resp. ich podoba „mraky na plech“ sú všetkými milovaný dezert. Najväčší strašiak je rozhodne odpaľované cesto, ktoré sa v recepte na krémeše premieňa na lístkové. S ním túto dobrotu zvládne pripraviť každý.
7.5.2025

Srdce ako talizman / recyklácia

Viete, že v obchodíkoch s darčekmi patria srdiečka k najpredávanejšiemu artiklu? Sú to presne tie milé maličkosti, ktoré tiež rada kupujem, keď chcem niekomu urobiť radosť.
7.5.2025

Medový plást z krému

Mám tu jeden vtip, ako deťom nazdobiť tortu. Nie je to nič zložité, ľahko uhádnete, ako som medový plást vytvorila. Schováte pod ním akékoľvek obľúbené domáce cesto.
2.5.2025

Púpavový olej a masť

Akonáhle rozkvitnú púpavy, vieme, že skončila nadvláda zimy. Rovnako ako kvety otvárajúce sa s prvými rannými lúčmi svetla, aj my čakáme na blahodárne teplo. Zlatisté kvety nám ale dávajú aj porciu zdravia. 
2.5.2025

Kytica s čokoládou

Poďakovať mamičkám za ich lásku a starostlivosť sa hodí kedykoľvek, ale ak dodržiavate významné výročia, potom si môžete nachystať darček na Medzinárodný deň žien.
2.5.2025

Kytice na pokračovanie

Ak sa chystáte v nedeľu popriať svojej mamičke, môže sa vám hodiť hŕstka malých nápadov.
2.5.2025

Nepečená čokoládová torta – alebo využite suroviny z vianočného pečenia

Ak milujete chuť pomaly sa rozpúšťajúcej čokolády na jazyku a k tomu milujete ešte niekoho, kto pevne stojí vedľa vás, pustite sa do rýchlej a jednoduchej torty.