Leto – obdobie grilovačiek a stretnutí so svojimi blízkymi pod holým nebom, ktoré svojou atmosférou nemá obdobu. Aj preto letné grilovanie milujeme. A čo tiež milujeme, sú samozrejme pokrmy, ktoré na grile pripravujeme. Skúste kura na exotický spôsob – skúste havajské kura huli huli.
Havajské kurča huli huli spája zdanlivo nezlučiteľné ingrediencie, ako napríklad ananásový džús a sójovú omáčku, alebo kečup a sójovú omáčku. Napriek tomu ide o vydarené jedlo, na ktoré budete vy aj vaša návšteva určite radi dlho spomínať. Ako príloha sa tradične podáva jazmínová ryža, ale nič proti vášmu gustu – mäso môžete podávať aj s iným typom prílohy – napríklad s rôznymi druhmi šalátov, pečivom, pečeným zemiakom a kyslou smotanou alebo s grilovanou zeleninou.
Doba prípravy: 20 minút
Doba tepelnej úpravy: cca 10 minút
2 kuracie prsia
60 g kečupu
50 ml ananásovej šťavy
1 lyžica sójovej omáčky
2 lyžičky trstinového cukru
1 lyžička nastrúhaného zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička jablčného octu
1 lyžička sezamového alebo iného oleja + trochu navyše.
Pokiaľ chcete vaše grilovanie posunúť na vyššiu úroveň, marináda je kľúč. Dobre zvolená marináda mäso nielen ochutí, ale aj zmäkčí a urobí šťavnatejším. Na marinovanie sú sklenené misky ideálne. Vďaka dokonalému tesneniu nemusíte mať strach, že sa pachy prenesú do zvyšku chladničky. Navyše sa tiež dobre prenáša na miesto, kde chcete grilovať. Vyhýbajte sa kovovým miskám, ktoré môžu reagovať s kyslými zložkami marinády. Ideálna doba marinovania je cez noc, ale niekedy postačí aj 30 minút. Pokiaľ chcete potom zvyšnú marinádu použiť, nezabudnite ju prevariť.
A teraz už len výber tých najlepších marinád, ktoré zaručene zabodujú pri každom grilovacom stole.
Sladká, ale zároveň pikantná – ideálna pre kuracie prsia, bravčové kotlety alebo aj zeleninu.
Ingrediencie:
Pivo krásne skrehčí mäso a dodá mu jemne karamelový tón. Skvelá na rebrá, hovädzí flank steak alebo bravčové rebierka.
Ingrediencie:
Ľahký a svieži variant, ktorý nechá vyniknúť prirodzenú chuť mäsa alebo ryby.
Ingrediencie:
Vynikajúce na kuracie špízy, tofu, ale aj hovädzie rezančeky.
Ingrediencie:
Táto marináda je voňavá, pikantná, jednoduchá a osvedčená – ideálna pre bravčovú krkovičku, ale skvele funguje aj na rebierka alebo kuracie stehná.
Ingrediencie:
V čom marinovať mäso
Články, ktoré by vás ešte mohli zaujať