Zútulňovacia výzva – deň piaty

Zútulňovacia výzva – deň štvrtý
23.8.2023
Zútulňovacia výzva – deň šiesty
31.8.2023

Kľúčovou vlastnosťou priestoru kde spíme, je jednoduchosť. Je miestom príjemného odpočinku, a preto by sme ju mali vybaviť tak, aby bola nielen pohodlná, ale aj útulná.

Spálňa je miestom, kam nevodíme návštevy, kde je kus nášho najintímnejšieho súkromia. Očakávame tu pokoj a žiadny rozruch. Zamyslite sa, čo by zo spálne mohlo zmiznúť a čo by jej naopak dodalo na útulnosti. Jednou z obľúbených premien spálne je jednoduchá výmena posteľnej bielizne a prikrývka, vďaka ktorej je razom upratané. K zútulneniu priestoru prispejú náruče vankúšikov a mäkké kusové koberce. Nezabudnite tiež na závesy, ktoré sa postarajú o ničím nerušený spánok. 

NECHAJTE VAŠU SPÁLŇU ROZKVITNÚŤ

Zútulňovacia výzva – deň piaty2

Obliečky dokážu spálňu behom pár okamihov úplne premeniť. Urobte z nej kvetinovú lúku, námornícku izbu alebo oázu pokoja. Ak potrebujete v letných dňoch spálňu pocitovo ochladiť, stavte na farby. Patrí medzi ne samozrejme biela. Nie je ale nutné hneď vymaľovať spálňu, stačiť bude pár doplnkov. Vymeňte obliečky za tie z chladivých farieb ako je levanduľová, tyrkysová, mentolová a šedá.

Ak si vybavíte vyskladané komínčeky bielizne z bielizníkov našich babičiek, určite tento štýl už nenapodobňujete. Naopak, kúpte si len pár sád, nech si zase za čas môžete dopriať nové vzory a farby. Je to príjemná zmena, vďaka ktorej vaša spálňa omladne alebo s niekoľkými doplnkami úplne zmení štýl.

AKO V HOTELI

Zútulňovacia výzva – deň piaty3

A ešte jedna dôležitá vec - povlečte si fúru malých vankúšikov. Občas sa prihodí, že sa človek dostane do postele skôr, s knižkou a s časopisom. To sa potom vankúšiky veľmi hodia. Navyše sa budete cítiť ako v luxusnom hoteli. Kombinujte rôzne štruktúry, ale aj farby. Ak chcete mať výber bez práce, stavte na naše sady rodinných obliečok, kde už získate obliečky na vankúšiky automaticky. 

ŽALÚZIE, ZÁCLONY ALEBO ZÁVESY?

549375401_b_eshop_z1

O tom rozhodne množstvo svetla padajúce do miestnosti. Spánková hygiena vyžaduje šero a tmu, len tak si dokážete kvalitne oddýchnuť. Jednou z možností je zaobstarať žalúzie (látkové, bambusové či drevené), ktoré obmedzia slnečné lúče. Dobré podmienky na spánok zaistia textilné závesy. Ak zvolíte tmavé farby, zatienia celú miestnosť a ráno ich zase stiahnete do strán. Časté pranie im nevadí a dekoračným závesom väčšinou stačí žehlenie okolo 100 °C. Na e-shope ich ponúkame v mnohých prevedeniach a odtieňoch.

UPRATOVANÉ S ELEGANCIOU

Zútulňovacia výzva – deň piaty5

Prikrývky na posteľ sú dobrým riešením, keď chcete mať rýchlo upratané. Prispôsobia sa každému typu postele a pokiaľ dosahujú až na zem, priestor vyzerá blahobytne. Prikrývku na posteľ MIA máme v dvoch rozmeroch - 180 × 270 cm na jednolôžko, alebo 250 × 270 cm na dvojlôžko. Sendvičový materiál je pevný a nekrčí sa, takže môžete na lôžku bez perín spočinúť aj cez deň.

K zútulneniu priestoru prispejú aj mäkké kusové koberce. Spálňa vám ponúkne celú náruč hebkého a príjemného textilu!

RAŇAJKY DO POSTELE

Zútulňovacia výzva – deň piaty6

Ku krásnemu ranu si dovoľte raz za čas aj leňošenie. To najlepšie začína raňajkami do postele. Máme pre vás úžasný tip, ako sa s nimi behom chvíľky vrátiť do postele. Sú to lievance pečené v rúre  – cesto vytvoríte za 10 minút a za ďalších 10 minút ich upečiete. Lievančeky nie sú presladené, ani nacucané tukom, a hlavne sa vytvoria bez vašej asistencie. Vy si zatiaľ môžete v kľude uvariť kávu alebo našľahať tvaroh. Jedia sa teplé, kedy sú nadýchané a najchutnejšie. Samy sa vytvarujú do prehnutého tvaru, takže sa výborne plnia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *