Zútulňovacia výzva – deň šiesty

Zútulňovacia výzva – deň piaty
26.8.2023
Zútulňovacia výzva – deň siedmy
1.9.2023

Kúpeľňa by sa vzhľadom na svoju obvyklú veľkosť mohla zdať ako nedôležitá miestnosť, je to ale práve naopak: práve v nej ráno aj večer trávime veľa času a pokiaľ trávite väčšinu dňa mimo domova, v kúpeľni pobudnete možno dlhšie ako v kuchyni alebo spálni.

Najmä ráno, keď je človek rozospatý a možno sa mu ani nechce vstávať, iste oceníte útulnosť, ktorá vás nežne preberie zo spania a ktorá vás naladí na celý deň.

Farby do kúpeľne treba zvoliť v súlade so svojimi potrebami. Farby vyberajte naozaj opatrne, čo vyzerá skvele v katalógu a je práve trendy vôbec nemusí vyhovovať vášmu nastaveniu. Na skúšku preto kúpeľňu najskôr vybavte zamýšľanými farbami na doplnkoch, vyjde to lacnejšie, než za pár rokov meniť celé obloženie, pretože ste si jednoducho nesadli.

A keď budete pri tom farebnom zlaďovaní, máme pre vás aj pár super tipov na praktických pomocníkov.

UTERÁKY SÚ ZÁKLAD

Kúpeľňa sa pri drobnej úprave môže stať vašim súkromím wellness. Pokiaľ máte v kúpeľni miesto, zmotajte uteráky do roliek! Tento malý fígeľ vám potom skutočne pripomenie hotelové wellness. Ten správny nádych luxusu dodajú kúpeľni aj rozmiestnené sviečky. Nemusíte ich vôbec zapaľovať, ale naozaj vám vytvoria krásnu dekoráciu. Staré tvrdé ručníky vymeňte za nové mäkučké. Pekne rozložené poslúžia aj ako príjemná dekorácia kúpeľne. Máme pre vás aj dva tipy, ako ich použiť trochu netradične.

ÚLOŽNÉ PRIESTORY

Kam uložiť veci?

Vždy samozrejme záleží na tom, koľko miesta v kúpeľni máte - ak je veľmi malá, všeličo vyriešia poličky na stenách alebo praktická zasúvacia polička, hoci sa zmestí aj praktická plastová komoda, ktorá sa navyše dobre udržuje v čistote: môžete ju raz za čas pokojne očistiť priamo v sprche. 

Udržiavať poriadok v kúpeľni je niekedy poriadna výzva! Využite rôzne plastové košíky na drobnosti: ľahko sa čistia a vydržia vám na celý život. Odkladať do nich môžete špinavú bielizeň aj rôzne drobnosti. Kúpeľňu s nimi bude jednoduchšie udržiavať čistú. 

Priamo do sprchy

Žiadna kúpeľňa sa nezaobíde bez stojana priamo v sprchovacom kúte alebo poličky nad vaňou, na ktorú si dáte mydlo či šampón. Variant postavenia na kraj vane je dávno mimo hry – pod fľaštičkami sa drží voda a pri každom upratovaní musíte všetko zdvihnúť.

ZÚTULŇOVACIA VÝZVA – deň šiesty6
ZÚTULŇOVACIA VÝZVA – deň šiesty7

PRAKTICKÉ DOPLNKY

Dokonalý priestor okolo umývadla

Veľa času trávime práve nad umývadlom: ženy sa pri ňom líčia, muži holia, celá rodina sa tam češe a čistí si zuby. Urobte si to tam funkčné a praktické! Nemal by vám chýbať dávkovač na mydlo alebo mydlenička, stojan na kefky a prípadne ďalšie organizéry na kozmetiku. 

DOKONALÉ ZLADENIE

Perfektne modrá

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *