Že sa na teflónku nemá používať kovový riad, aby sa povrch nepoškriabal, vie asi každý, správna starostlivosť o nepriľnavé povrchy ale znamená aj ďalšie postupy, ktoré je vhodné dodržať. Navyše zďaleka nie všetky povrchy sú tak náchylné na poškriabanie ako teflón, ktorý sa naopak používa už oveľa menej.
Na začiatku 90. rokov boli teflónové panvice obrovský hit. Môj muž rád spomína, ako ho spolu s ďalšími vnúčatami vtedy vzala babička do Bibione a cestou si celý autobus nakúpil teflónové panvice. Aj ja si dodnes pamätám maminu prvú teflónku! Dnešné nepriľnavé povrchy už sú našťastie úplne inde, než tie vtedajšie, a pokiaľ nesiahnete po najlacnejšom kúsku široko ďaleko, ktorému sa tenká teflónová vrstva najskôr časom začne odlupovať aj s dodržaním všetkých bezpečnostných poučiek, vydrží vám pokojne roky. Navyše, teflón dnes nie je zďaleka jediný spôsob, ako povrch urobiť nepriľnavým!
Samostatnou kapitolou je pečenie s nepriľnavým povrchom. Rôzne pekáče a formy totiž môžu ušetriť veľa práce aj starostí.