8 stálic na likvidáciu prechladnutia

Srdiečkové šišky
7.2.2021
Lemon curd / citronový krém
17.2.2021

Z každého rohu sa na nás valia varovania pred zákernými chrípkovými vírusmi. Za najlepšiu radu považujem - vyhnúť sa im! V prípade, ak to nevyjde pomôžte vášmu telu zdolať všetky ich nástrahy.

Ja sa bacilom nielen neviem vyhnúť, ale potom sa im ani nedokážem poddať. Pritom druhá základná rada znie - okamžite ľahnúť. Beztak pred sebou máte nanič týždeň a ďalší na doliečenie. Nie vždy poslúchneme. A potom podliehame reklamným sloganom, ktoré hlásajú, že sa po pilulkách a kvapôčkach ihneď bude lepšie dýchať, spať aj prehĺtať. Nijako nezľahčujem medicínu, taktiež ochotne bežím do lekárne, ale ak je možnosť padnúť do perín a siahnuť po peknej knižke, máte šancu vyhnúť sa následnej návšteve u lekára.

1  DO PERÍN  A poriadne sa vypotiť! Toto jednoducho funguje, akokoľvek je vám to nepríjemné. V súčasnej dobe, kedy môžete prehnať prikrývku práčkou, to nie je nič hrozné. Uložte sa do bavlnených obliečok, ktoré sú priedušné a príjemné a možno ich vyprať na vyššiu teplotu.

2  DOBRÝ ČAJ  V týchto dňoch potrebujete zvýšiť príjem tekutín, aj keď sa vám zle prehĺta. Uvarte si čaj, ktorý vám naozaj zachutí. Niekto dá prednosť bylinkám, citrónu a zázvoru, niekto si s chuťou osladí bazovým sirupom. V každom prípade majte stále po ruke plnú kanvicu.

3  PEKNÝ HRNČEK  Donúti vás viac piť. Určite máte svoj obľúbený hrnček, ktorý s vami prežije celé kritické obdobie. Ja si vezmem vždy nejaký optimistický, pokojne s detskými obrázkami, ktorý doma roky zaháľa. Obklopte sa samými príjemnými vecami, zaslúžite si to.

4  TEPLO  Pri chrípke a prechladnutí nás bolí celé telo. Bolesť kĺbov, chrbtice, poznáme úplne všetci, nieto tí, ktorí nemajú v poriadku pohybový aparát. Uľahčite vášmu telu príjemným cieleným teplom. Napríklad vyhrievanou dečkou na ramená a krk.

5  MED  O účinkoch medu pre jeho antibakteriálne účinky, nie je treba hovoriť. Prišla jeho chvíľa. Siahnite po ňom aj vtedy, keď ho príliš nemilujete. Je veľa možností, ako ho konzumovať. S kvalitným medom si môžete osladiť čaj, bez toho aby ste v ňom zničili dôležité látky. Med si kupujte priamo od včelára (najhodnotnejší je kvapkaný), bežnejší je stáčaný med, ktorý si tiež uchováva väčšinu prírodných látok. Kúpte si na neho praktickú keramickú dózu.

6  LIEKY  Dôjde na ne zakaždým; je rozumné uľaviť si od teploty, od bolesti v krku. K doliečeniu prispejú bylinky. Napríklad bylinné kvapky z podbeľa, nechtíka, anízu a sladkého drievka vás šetrne zbavia odoznievajúcich nepríjemností pri prieduškovom ochorení.

7  TROCHA VEDY  Dobré je mať doma čističku vzduchu, ktorá pomáha polapiť vírusy aj baktérie šíriace sa vzduchom. Perfektne prefiltruje vzduch vo vašich domácnostiach a efektívne zabraní ich ďalšiemu rozptyľovaniu.

8  MOBILNÉ PRIKRÝVKY  Liečenie všetkých neposedov vyzerá nasledovne. Ráno opustia posteľ a presunú sa do obývačky k televízoru, do obľúbeného kresla, k práci pri počítači. Nie je nad to vlastniť teplučkú barančekovú deku a vankúš, ktorá s vami bude putovať z miesta na miesto. Celkom iste do nej lapíte aj choré dieťa, ktoré je aj pri nachladnutí plné energie. Súprava je zhotovená z pracieho mikrovlákna, takže aj údržba po chorobe bude jednoduchá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *