Bleskový zajačik na koledu + šablóna

Baránok kysnutý na plechu
13.4.2022
Medové rezy s kávovým krémom
20.4.2022

Obchody síce pretekajú veľkonočnými cukrovinkami pre deti, ale možno vnímate, ako ja, že ponuka je viac-menej každý rok rovnaká. Nakreslila som pre vás vystrihovačku zajačika, s ktorou zabalíte originálny darček po svojom.

Ak k tomu nájdete jeden voľný večer na napečenie domáceho pečiva, alebo na výrobu čokolády budeme vám nápomocní našou ponukou cukrárskych pomôcok (nájdete tu).

Papierový obal na celofánové vrecko cukríkov zvládnete asi za pol hodiny. Tvoria ho dva úplne rovnaké diely, ktoré si vystrihnete podľa priloženej šablónky, a zlepíte lepidlom. Vznikne priestorový papierový obal, taká jednoduchá krabička, ktorú ľahko previažte mašľou a naplňte dobrotami. Šablóna je pre vás pripravená na stiahnutie a vytlačenie na bežnej stolnej tlačiarni na formát papiera A4.

STIAHNITE SI ŠABLÓNU

Krabičku tvoria 2 rovnaké papierové diely. Najprv si stiahnite šablónu zajaca v pdf  a vytlačte na obyčajný kancelársky papier. Prekreslite si ju 2× na potlačený kartón a oba diely vystrihnite (správny diel je ten s textom, vľavo som len trénovala tvar zajaca). Na zlepenie dielov použite najlepšie lepidlo Tenyl, ktoré okamžite dobre drží.

ROZLOŽENÁ KRABIČKA

Tu vidíte, aká je výroba krabičky jednoduchá. Oba diely zlepte lepidlom v mieste vyznačeného dna cez seba, čím dno zdvojíte a spevníte. Ak budete dávať do krabičky niečo ťažšie, môžete dno zvnútra ešte vystužiť lepiacou páskou, ale nie je to nutné. Na bokoch a na ušiach jedného z dielov vytvorte prehyby na zlepenie.

EŠTE ZLEPIŤ…

Zajaca postavte na základňu a vlepte oba bočné diely smerom dovnútra krabičky. Teraz zlepte uši, pričom lepidlom natrite vytvorené prehyby jedného dielu a na druhom tieto prídavky odstrihnite; tu nie sú potrebné. Ušká zlepte a zaistite na chvíľu kolíčkom.

HOTOVÝ ZAJAČIK

Teraz už len vytvorte chvostík – napr. z plsteného kúsku ovčej vlny, ale tiež môžete prilepiť umelý kvietok, veľký gombík apod. Ak chcete, vyrobte si z kúska potlačeného kartónu ceduľku na vpísanie jarnej gratulácie. Dovnútra krabičky vložte celofánové vrecko s pečivom a okolo krčku zaviažte zajačikovi mašľu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *